Šport > Košarka
20 ogledov

Popovich po zmagi Spursov: ''To je vojna''

san antonio spurs Reuters
Košarkarji San Antonio Spurs so v polfinalu zahodne konference severnoameriške lige NBA povedli s 3:2 v zmagah, od napredovanja v konferenčni finale pa jih loči le še zmaga. San Antonio je dobil peto tekmo konferenčnega polfinala, potem ko je na domačem parketu povsem, s 109:91 in 13 koši razlike, zasenčil Golden State Warriors.

Tudi moštvo Indiana Pacers je na zelo dobri poti do konferenčnega finala. Indiana je zmagala na četrti tekmi polfinala vzhodne konference lige NBA, ko je pod domačima obročema s 93:82 odpravila New York Knicks, ter v seriji povedla s 3:1 v zmagah.

indiana pacers | Avtor: Reuters Reuters
V Indianapolisu sta se izkazala George Hill s 26 točkami, Paul George pa je prispeval 18 točk, 14 skokov in sedem podaj za zmago Indiane, ki je na pragu svojega prvega konferenčnega polfinala po letu 2004. Pri kratkohlačnikih je bil s 24 točkami prvi strelec Carmelo Anthony.

"Res smo si želeli to zmago. Takšna zmaga ti da samo še dodaten elan in sama zase govori o tem, kako smo v tem trenutku osredotočeni na glavni cilj v tej končnici," je bil zadovoljen George, ki je bil na pragu trojnega dvojčka.

"Nikakor še nismo izgubili upanja, čeprav poraz boli. Nič še ni izgubljeno, za napredovanje so potrebne štiri zmage, zdaj se bomo skušali čim bolj spočiti ter se pripraviti in skušali izsiliti sedmo tekmo," puške v koruzo še ni vrgel trener kratkohlačnikov Mike Woodson. "Zdaj gre za življenje ali smrt, naslednjo tekmo moramo dobiti. Najmanj, kar si želimo v tem trenutku, je, da bi nas takšen poraz povsem dotolkel in bi izgubili voljo do igre. Moramo se zbrati, odigrati, kot znamo, in verjeti v to, da nam bo uspelo. In sicer le, če ne bomo pozabili igrati košarke," je soigralce pred odločilno tekmo bodril Anthony.

V San Antoniu se je izkazal Tony Parker, ki je v statistiko vpisal 25 točk in 10 asistenc, Kawhi Leonard je prispeval 17 točk, Danny Green je dodal 16 točk, Tim Duncan pa je vpisal 14 točk in 11 skokov. Najboljši strelci gostujočega moštva so bili Harrison Barnes (25 točk), Jarrett Jack (20) in Carl Landry (16), ki so bili edini bojevniki z dvomestnim izkupičkom točk.

"V tej končnici se tekme dobivajo v obrambi, to je bilo ključno za nas, morali smo igrati inteligentno. Fantje so igrali pametno in niso delali preveč napak, ki so tako ljube našim tekmecem. To je vojna. So vrhunska ekipa, na obeh koncih parketa vsakič 'razbijejo svoje riti', zdaj smo jim pokazali, da tudi mi znamo igrati in da smo močni v obrambi," je bil zadovoljen trener San Antonia Gregg Popovich.

Liga NBA, končnica, konferenčni polfinale:

Zahod

San Antonio Spurs : Golden State Warriors 109:91 /3:2/
Parker 25, Leonard 17; Barnes 25, Jack 20

Vzhod

Indiana Pacers : New York Knicks 93:82 /3:1/
Hill 26, George 18; Anthony 24, Smith 19

/X:Y/ - v poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.