Šport > Košarka
48 ogledov

Poraz Miamija, odločilo 16 sekund

beno udrih miami heat Profimedias
V ligi NBA so v noči na sredo igrali tako Goran Dragić in Beno Udrih kot Saša Vujačić. Njegovi New York Knicks so gostili Washington in izgubili s 108:111, Miami pa je v svoji dvorani pričakal San Antonio in prav tako klonil, izid je bil 101:119.

V obračunu pete ekipe vzhodne in druge zahodne konference so bile boljše ostroge, Slovenca pa sta skupaj zbrala 23 točk za Miami. Goran Dragić v 31 minutah deset, dodal jim je še po en skok in ukradeno žogo ter šest podaj, Udrih pa je na igrišču preživel 19 minut, zbral pa 13 točk, en skok in tri podaje.

Miami je nekaj upov po ugodnem razpletu še imel 9:51 minute pred koncem, ko je zaostajal za sedem točk. A nato se je vse spremenilo v pičlih 16 sekundah. Takrat je najprej Patty Mills kljub prekršku Udriha zadel trojko in nato še dodatni prosti met. Hassan Whiteside in novinec San Antonia Boban Marjanović sta se ob tem "zapletla", center domačih pa je s komolcem zamahnil proti Marjanoviću in poskrbel za namerno osebno napako.

Marjanović je zadel enega od prostih metov, Kawhi Leonard (skupno 23 točk) pa je zatem zadel met za dve točki, kar je kar naenkrat pomenilo vodstvo San Antonia 94:80. "Redko videno. To je NBA. Vse je mogoče," je dejal LaMarcus Aldridge, ki je bil najboljši strelec z 28 točkami. San Antonio je druga najboljša ekipa lige, dosegla je peto zaporedno zmago.

Če je bil trener gostov Gregg Popovich zadovoljen z razpletom tekme, pa očitno ni bil toliko z zmago Donalda Trumpa in Bernieja Sandersa na strankarskih volitvah v New Hampshiru. Ob tej novici glede kandidatov za predsedniški nominaciji republikancev je le zmajeval z glavo in odšel v tišini.

New York Knicks so na prvi tekmi pod vodstvom novega trenerja Kurta Rambisa izgubili s 108:111, Saša Vujačić pa je v 14 minutah na terenu ostal brez točke, je pa imel šest skokov, dve podaji in ukradel eno žogo. Pri gostih je blestel John Wall z 28 točkami in 17 podajami, pri domačih, ki so izgubili deseto od zadnjih enajstih tekem, pa Carmelo Anthony s 33 točkami in 13 skoki.

Rezultati:
Miami Heat : San Antonio Spurs 101:119
New York Knicks : Washington Wizards 108:111
Milwaukee Bucks : Boston Celtics 112:111
Dallas Mavericks : Utah Jazz 121:119*
Golden State Warriors : Houston Rockets 123:110

* podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.