Šport > Košarka
10936 ogledov

Porzingis razkril, kako Dallas zmaguje brez Dončića

kristaps porzingis Reševalni pas/Twitter
Košarkarji Dallas Mavericks so na tretji tekmi brez Luke Dončića zabeležili še drugo zmago.

Dallas Mavericks tudi brez prvega zvezdnika še naprej dokazujejo, zakaj veljajo za eno najboljših ekip v ligi NBA.

Sinoči so Teksačani na gostovanju premagali Philadelphio 76ers (117:98) in tako zabeležili še drugo zmago na zadnjih treh tekmah, na katerih so se morali znajti brez Luke Dončića.

Luka Dončić Video Šport Nenavaden izbor pesmi ob podelitvi nagrade Luki Dončiću

Teličko zelo dobro kaže tudi na lestvici zahodne konference, kjer z izkupičkom 19 zmag in devetih porazov zasedajo visoko četrto mesto.

Najboljši strelec Dallasa je bil Tim Hardaway Jr. s 27 točkami, ponovno pa se je izkazal tudi Kristaps Porzingis, ki je 22 točkam dodal kar 18 skokov za novega dvojnega dvojčka.

Dvomestno število točk so prispevali še Dorian Finney Smith (11), Jalen Brunson (11), Seth Curry (11) in Maxi Kleber (10), kar je lep prikaz, kako so v Dallasu s kroženjem žoge uspeli zapolniti veliko vrzel od odsotnosti tretjega strelca lige NBA.

Prav dolga klop in doprinos rezervistov sta glavna razloga za nadaljevanje uspešne zgodbe, čemur pritrjuje tudi Porzingis, ki se počasi vrača v formo All-Star igralca.

goran dragić NBA Šport Gogi se je zmagovito vrnil!

"V garderobi imamo zelo dobro kemijo, kar se prenese na parket. Igramo trdo košarko. Imam odlično trenersko ekipo in veliko podpore na vseh ravneh. Na igrišču počnemo tisto, kar se od nas pričakuje. Temu sledijo tudi rezultati," je po še eni zmagi v gosteh dejal latvijski velikan.

"Ni neke velike skrivnosti. Imamo dobro skupino igralcev in dolgo klop. Tudi zdaj, ko Luka ne igra, imamo ogromno fantov, ki lahko prevzamejo odgovornost in se izkažejo. Nocoj Ryan (Broekhoff, osem točk, op. a.), Timmy je odigral dobro tekmo, Seth (Curry) v drugem polčasu, JB (Jalen Brunson)... To je naša prednost. Imamo veliko orožij," je dodal Porzingis.

goran dragić Vrnitev Šport Dragon "zažgal" tribune z izvrstno potezo
Komentarjev 1
  • jakec1575 11:30 21.december 2019.

    V bistvu so drugi igralci sedaj dobili prostor za igro. Ni vedno dobro, da samo čakaš na nosilca igre.