Šport > Košarka
10 ogledov

Pred polfinalom favorita Olimpija in Krka

Union Olimpija Krka liga ABA Stožice Blažič Vladović Bolčina Klobučar ABA
V soboto se za košarkarje v državnem prvenstvu začenja boj za finale in naslov prvaka. Ob 19. uri se bosta v prvem polfinalu v Hali Tivoli pomerila Union Olimpija in Maribor Messer, ob 20. uri pa si bosta v Novem mestu nasproti stala Krka in Zlatorog. Moštva igrajo na dve zmagi, druga tekma pa bo v torek, 7. maja.

Morebitna tretja tekma med Krko in Zlatorogom bo na sporedu v četrtek, 9. maja, med Union Olimpijo in Maribor Messerjem pa dan kasneje. Finale so bo začel v ponedeljek, 13. maja.

Polfinale bodo odprli Ljubljančani in Mariborčani, slednji pa so v ligi za prvaka košarkarje iz slovenske prestolnice dvakrat presenetili. Iz tabora Union Olimpije sporočajo, da cilji ostajajo enaki kot na začetku sezone: osvojiti naslov.

Zmaji pripravljeni na maščevanje

"Maribor je ekipa, ki sem si jo tudi najbolj želel. Zaradi tega, ker so naši fantje vselej skozi slovensko ligo mislili, da se lahko nekatere ekipe premaga brez pristopa in brez neke dobre priprave na tekmo. Mislim, da so se iz teh dveh porazov nekaj naučili. Čaka nas sila težko delo proti Mariboru, ker jih odlikuje dobra kemija, kolektivna igra, srčnost, borbenost, mečejo se za vsako žogo ... Mi se bomo morali zoperstaviti taki igri. Dobro smo se pripravili, analizirali, fantje vedo kaj zahtevam in od tega ne bom odstopil niti za milimeter. Tega se bodo morali držati," meni Miro Alilović, ki je sredi prejšnjega tedna na klopi Olimpije zamenjal Saša Filipovskega, ki je dobil odpoved po porazu proti Mariboru.

Kuzma: ''Olimpija je velik favorit''

"Naša pričakovanja so samo, da odigramo na ravni celotnega prvenstva, ki smo ga dobro odigrali. Da damo vse od sebe, kaj nam to lahko prinese pa bo pokazala tekma. Gotovo, da je Olimpija velik favorit te tekme, tega polfinala, istočasno pa se zavedamo, da lahko igramo proti njim. Pričakujemo, da bomo dostojen oziroma neprijeten tekmec Olimpije," pa pred sobotno tekmo sporoča Igor Kuzma, trener Maribor Messerja.

Potočnik: ''Vsi dosedanji rezultati so pozabljeni''

Uro kasneje se bodo pred domačimi gledalci predstavili še krkaši, nasproti pa jim bodo stali Laščani, ki so si so polfinale priborili prav na zadnji tekmi proti Heliosu. Novomeščani so tekmece v ligi za prvaka premagali dvakrat, oba trenerja pa se zavedata, da njune igralce čaka težek obračun.

"Stanje je dobro, dobro treniramo, vsi igralci so zdravi, pripravljeni na dvoboj z Laščani, ki so zelo dobra ekipa. Vsi dosedanji rezultati sezone so pozabljeni, začenja se novo tekmovanje oziroma ti izločilni boji, za katere vemo, da dajo že dodaten čar, dodatni pritisk. Mi od tega pritiska ne bežimo. Vemo, da smo favoriti v tem dvoboju, a bo to treba pokazati na igrišču. Smo ekipa, ki je vajena pritiska, skozi sezono smo se s tem že srečevali," pred obračunom z Zlatorogom meni trener Krke Gašper Potočnik, o igri svojih varovancev pa pravi: "Kar se same igre tiče so bomo osredotočili izključno na našo obrambo. To nam je do sedaj prinašalo rezultat. In pa na skok. V kolikor to uspemo in odigramo v napadu kolektivno, potem verjamem v naš uspeh."

Laščani stavijo na sproščenost

"Velikih pričakovanj pred polfinalom nimamo, razen tega, da se skušamo pokazati v najboljši luči in pokazati naše najboljše predstave. Rezultatsko si želimo zmagati kakšno tekmo proti Krki, jasno, da sanjamo tudi o tem, da mogoče pridemo v finale. Zavedamo se, da bo pot do tja zelo, zelo težka. Mislim, da bi moral biti naš adut sproščenost, ki jo zdaj moramo imeti, ker smo dosegli ta cilj, ki je bil postavljen pred nas na začetku sezone. V kolikor bomo to sproščenost uspeli preusmeriti v pravo smer, mislim, da lahko prikažemo zelo všečno, zelo lepo košarko," pa je povedal strateg Laščanov Miloš Šporar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.