Šport > Košarka
10 ogledov

Prepelič: ''Medalje nam niso usojene''

Klemen Prepelič Slovenija Francija evropsko prvenstvo do 20 let Anže Petkovšek
Razočaranje v slovenski košarkarski reprezentanci mlajših članov je bilo po porazu v četrtfinalu zelo veliko. Še posebej, ker so naši fantje prej zabeležili šest zaporednih zmag. Žalosti ni mogel skriti solzni Prepelič, ki verjame, da Sloveniji medalje očitno niso usojene.

Prvi poraz na prvenstvu v napačnem trenutku

Mladi slovenski košarkarji so na evropskem prvenstvu mlajših članov vse od začetka kazali odlične predstave in nanizali kar šest zaporednih zmag. Na žalost pa se jim je zataknilo v četrtfinalu, kjer so naleteli na razpoložene Francoze, medtem ko sami niso našli igre, ki jim je na prvenstvu prinesla toliko uspeha. Odlična francoska ekipa je ob podpori nekaterih spornih sodniških odločitev izkoristila slabšo predstavo naših fantov in se na koncu zasluženo veselila zmage z rezultatom 77:54. Z enaindvajsetimi točkami se je najbolj izkazal Leo Westermann, ki velja za enega najboljših organizatorjev igre tega prvenstva, na kar je opozoril tudi Klemen Prepelič. Slovenski košarkar je po bolečem porazu s težavo zadrževal čustva.

Klemen Prepelič Slovenija Francija evropsko prvenstvo do 20 let | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
''Res je, kaj naj rečem. To je edini poraz na prvenstvu, imeli smo šest zaporednih zmag. Očitno slovenskim reprezentancam ni usojeno biti v boju za medalje in tekma je bila kot zakleta,'' je povedal Prepelič in dodal: ''Začetek je bil dober. Nikakor se nismo mogli odlepiti, čeprav smo vodili za štiri, šest točk. Francoska ekipa je bila danes res izjemno pripravljena tako taktično kot tehnično, zato je bilo težko igrati.''

Svoje so pristavili tudi sodniki

slovenija latvija EP U20 zmago sagadin | Avtor: KZS/www.alesfevzer.com KZS/www.alesfevzer.com
Največ preglavic je našim košarkarjem povzročal odlični Westermann, ki se je razigral v drugem polčasu in za seboj potegnil še celotno ekipo. Prepelič je za ključen trenutek tekme označil začetek drugega polčasa, kjer so naši prikazali slabo serijo in posledično plačali visoko ceno. ''V drugem polčasu smo začeli zares slabo in pustili njihovemu najboljšemu igralcu, da se razigra. On je igralec, ki lahko za seboj potegne vse ostale in je bil ključen za ta preobrat. In ostali trije dejavniki, ki jih ne morem komentirati. Sami ste videli tekmo in to je bilo nekaj predvsem nekorektnega in tega enostavno ne morem komentirati,'' je povedal slovenski košarkar. Na vprašanje, ali s tem cilja na sodnike, je Prepelič odvrnil ''Vsekakor.''

Odločilen je bil začetek drugega počasa

Mladi košarkaji in športniki nasploh v tej fazi tekmovanja večkrat podležejo pritisku in visokim pričakovanjem, vendar Prepelič poudarja, da so bili psihološko zelo dobro pripravljeni. ''Po eni strani je bil pritisk velik, toda naš psiholog je opravil izjemno delo. Psihično smo bili dobro pripravljeni in mislim, da je bila usodna tista serija na začetku drugega polčasa, ko se nismo mogli odlepiti. Tudi oni so zadeli nekaj norih metov in danes so bili boljši. Vse je bilo dobro tempirano, ampak nismo se znašli med njihovo agresivno obrambo. Imeli smo nekaj lepih podaj pod koš, ki jih nismo izkoristili,'' je povedal Prepelič, ki se nikakor ni želel izmikati odgovornosti. ''Tudi sam se nisem razigral dovolj dobro, da bi potegnil za sabo vseh enajst igralcev in nimam kaj reči. Razočaran sem,'' je košarkar povedal, preden je s sklonjeno glavo odšel proti slačilnici.

Brezplačen ogled tekem sobotnega programa

Mlade slovenske košarkarje si je v četrtfinalu ogledalo kar 6000 navijačev, zato so se na Košarkarski zvezi Slovenije odločili, da bo ogled vseh tekem v soboto, 21. julija za obiskovalce BREZPLAČEN. Košarkarski navdušenici si bodo lahko ogledali obračune od 5. do 8. mesta, kjer se bo Slovenija nekaj pred šestnajsto uro pomerila z Nemčijo. "Nemčija je dobra ekipa, ki je prva dva kola prvenstva odigrala zelo dobro, proti Španiji v četrtfinalu pa gladko izgubila. Igrajo trdo, nepopustljivo, agresivno obrambo, imajo tudi dober skok, pri katerem se jim moramo zoperstaviti. Mi bomo poskušali uveljaviti našo boljšo tehniko in premagati Nemce. Je pa res, da bo na današnji tekmi odločala psihična pripravljenost oziroma katera ekipa se bo po četrtfinalnem porazu bolje pobrala," je povedal Zmago Sagadin, medtem ko je Luka Rupnik dodal: "Po takšnem porazu je vedno težko igrati naslednjo tekmo. Vse ekipe, ki smo izgubile v četrtfinalu smo ranjene. Zmagali bosta tisti, ki se bosta hitreje pobrali. S fanti bomo naredili vse, da to prvenstvo korektno zaključimo ter osvojimo peto mesto." Vsi tisti, ki so vstopnice morda že kupili, jih lahko zamenjajo za vstopnice tekem Pokala Adecoo 2012, lahko pa se odločijo tudi za vračilo denarja. Slovenski reprezentanti si zagotovo zaslužijo veliko podporo, zato upamo, da se bodo navijači tekme udeležili v čim večjem številu.

 

Spored košarka - poglejte na spored in si oglejte najnovejše rezultate v košarki.

 

Komentarjev 1
  • zic 12:06 21.julij 2012.

    razočaranje je res, ampak fantje glavo pokonci, to je del športa!!!