Šport > Košarka
14 ogledov

Presenečenje iz Kanade na naboru NBA

Anthony Bennett Reuters
Moštvo Cleveland Cavaliers, ki nastopa v severnoameriški košarkarski ligi NBA, je na naboru presenetilo vse zbrane in kot prvega izbralo Anthonyja Bennetta, ki pred izborom ni bil med favoriti.

Dvajsetletni krilni center, sicer Kanadčan, igra za univerzo UNVL, za katero je v povprečju dosegal 16,1 točke in 8,1 skoka.

Drugi izbor je pripadel Orlandu, ki je izbral Victorja Oladipa,Washington pa se je kot tretji odločil za Otta Porterja. Nerlens Noel, center Kentuckyja in prvi favorit letošnjega nabora lige NBA, je prišel na vrsto kot šesti, izbral pa ga je New Orleans, ki ga je že poslal v Philadelphio, v zameno pa se k pelikanom seli Jrue Holiday.

"Presenečen sem tako kot vsi ostali," so bile prve besede Anthonyja Bennetta, nato pa je dodal: "Zame ni dnevnega reda. Želim biti uspešen, osvojiti prvenstvo in samo zmagovati tekme."

Od evropskih igralcev je bil kot prvi izbran Ukrajinec Oleksej Len, ki bo igral za Phoenix, moštvo slovenskega reprezentanta Gorana Dragiča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.