Šport > Košarka
32 ogledov

V garderobi Lakersov švigale pesti

kobe bryant dwight howard EPA
Los Angeles Lakers v letošnji sezoni lige NBA nikakor ne ujamejo ritma. Jezerniki so v 33 tekmah zbrali le 15 zmag, napetost pa narašča tudi v garderobi. Po porazu proti Philadelphii sta se grdo sporekla Kobe Bryant in Dwight Howard, fizično obračunavanje pa so preprečili soigralci.

Ekipo Los Angeles Lakers poleg slabih rezultatov pestijo še notranje razprtije, na čelu katerih sta prvi strelec lige Kobe Bryant in center Dwight Howard. Košarkarja sta se v letošnji sezoni že večkrat sporekla, nazadnje po porazu proti Philadelphii, ko so med njiju posegli soigralci.

Bryant naj bi po tekmi s 76-ersi Howarda obtožil, da je ''mehak'', z istimi besedami pa je 211cm visokega centra pred leti označil Shaquille O'neal. Howard naj bi jezno krenil proti Bryantu, pretep pa so preprečili ostali košarkarji.

dwight howard | Avtor: EPA EPA
Tri dni po porazu proti Philadelhii so Lakersi klonili proti mestnemu tekmecu Los Angeles Clippers, v noči na ponedeljek pa so jih ugnali še košarkarji Denverja - in to kljub temu, da je Bryant dosegel 29 točk, Howard pa 26 skokov. ''Poglejte razliko med našo ekipo in Clippersi. Oni igrajo skupaj in si delijo žogo,'' je povedal Howard, ki je ciljal na 26 žog, kolikor jih je proti obroču Denverja vrgel Bryant.

''Delati moramo na kemiji. Četudi nismo prijatelji v zasebnem življenju, moramo po vstopu na igrišče spoštovati eden drugega in igrati, kot da se imamo radi,'' je dodal Howard, ki ga ameriški mediji že vidijo pri Brooklyn Nets. Howardu se ob koncu sezone izteče pogodba z ekipo iz mesta angelov, medtem ko so ga mrežice že lani poskušale zvabiti v New York.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.