Šport > Košarka
62 ogledov

Dragić zaradi poškodbe igral le 18 minut

Goran Dragić EPA
V severnoameriški košarkarski ligi NBA sta ponoči zaigrala oba Slovenca. Goran Dragić je pri porazu Phoenixa na domačem parketu proti New York Knicks (97:99) v 18 minutah pod obročema prispeval štiri točke, tri podaje in skok, Beno Udrih pa je pri domači zmagi Milwaukeeja proti Brooklyn Nets (108:93) v 16 minutah igre dal štiri točke in podajo.

Goran Dragić je tekmo končal 22 sekund pred koncem prvega polčasa, ko je imel pri poskusu polaganja bližnje srečanje z J. R. Smithom. Smith je slovenskega reprezentanta ustavil s prekrškom, po nerodnem padcu na bok pa je Dragić končal tekmo. Slovenec ima obtolčen kolk, zapestje in hrbet, kako dolgo bo počival, pa še ni jasno, so zapisali na spletni strani Phoenixa. Dragić je sicer v 18 minutah prispeval štiri točke, tri podaje in skok.

Trener Sonc Alvin Gentry je po tekmi dejal: "J. R. ni košarkar, ki bi kogarkoli namerno poškodoval. Igra trdo in tekmuje kot nor. Bila je nesreča. To je ena od stvari, ki se zgodijo." Smith je bil na koncu mož odločitve, zadel je met ob zvoku sirene, tekmo pa končal pri 27 točkah in rekordu sezone. Štiri točke manj je vknjižil Jason Kidd, Tyson Chandler pa je za Knicks dodal 14 točk in 12 skokov. Pri Soncih je Jared Dudley s 36 točkami dosegel rekord kariere.

Ob zmagi Milwaukeeja je bil najboljši strelec Brandon Jennigs s 25 točkami, pet manj jih je dosegel Monta Ellis. Na drugi strani je Brook Lopez prispeval 21 točk in deset skokov. Nets so igrali brez poškodovanega prvega organizatorja igre Derona Williamsa.

Liga NBA, izidi:

Phoenix Suns : New York Knicks 97:99
(Goran Dragić: 4 točke, 3 podaje, skok; v 18 minutah za Phoenix)

Milwaukee Bucks : Brooklyn Nets 108:93
(Beno Udrih: 4 točke, podaja; v 16 minutah za Milwaukee)

Indiana Pacers : Chicago Bulls (tekma preložena zaradi slabega vremena)

Washington Wizards : Cleveland Cavaliers 84:87

Charlotte Bobcats : Miami Heat 92:105

Orlando Magic : New Orleans Hornets 94:97

Atlanta Hawks : Detroit Pistons 126:119 (po 2 podaljških)

Memphis Grizzlies : Philadelphia 76ers 89:99

Minnesota Timberwolves : Houston Rockets 84:87

San Antonio Spurs : Toronto Raptors 100:80

Denver Nuggets : Los Angeles Lakers 126:114

Utah Jazz : Golden State Warriors 83:94

Portland Trail Blazers : Sacramento Kings 109:91

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.