Šport > Košarka
9110 ogledov

Prikrit napad na Dončića? "Celo trener ve, da ni ekipni igralec"

Luka Dončić Profimedia
Trener Dallas Mavericks Jason Kidd naj bi s pohvalo na račun košarkarjev Bostona posredno kritiziral svoje igralce, še zlasti pa Luko Dončića.

Košarkarji Dallas Mavericks na petkovem obračunu lige NBA niso imeli pravih možnosti proti najboljšemu moštvu tega tekmovanja Boston Celtics. Ti so pred domačimi gledalci v slovitem TD Gardnu slavili s 138:110.

Luka Dončić Brez možnosti Šport Dončić tudi proti najboljši ekipi lige s trojnim dvojčkom

Pri gostih je bil najučinkovitejši Luka Dončić s 37 točkami, 12 skoki in 11 podajami, kar je zadostovalo za 12. trojni dvojček v sezoni.

V dresu Bostona je ob deseti zaporedni zmagi tega moštva blestel Jayson Tatum (32 točk), velik delež pa sta k zmagi prispevala še Jaylen Brown (25 točk) in nekdanji član Mavs Kristaps Porzingis (24).

Pri Dallasu, ki je na zadnjih štirih gostovanjih zmagal le enkrat, je bil z 19 točkami drugi najbolj učinkovit Kyrie Irving, 17 jih je dodal P. J. Washington.

Po dokaj izenačenem prvem polčasu, v katerem je Dončić dosegel 23 od skupno 37 točk, je Boston v drugem delu zagospodaril na igrišču in svojo premoč kronal tudi v rezultaskem smislu.

Ekipa iz Massachusettsa je tekmo dobila po zaslugi natančnega meta z razdalje (21-43/49%) in učinkovitega kroženja žoge, saj so domači zabeležili kar 33 asistenc, igralci Dallasa pa zgolj 20.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
Na to je po tekmi opozoril tudi trener Dallasa Jason Kidd, čigar besede so bile v javnosti razumljene kot prikrit napad na slovenskega košarkarja.

"Zelo redko se zgodi, da ima takšna ekipa kar pet dobrih strelcev. Pri njih je vse podrejeno moštveni igri. To se vidi v kroženju žoge. Ne obremenjujejo se s tem, kdo bo metal na koš. Običajno meče tisti, ki je odkrit," je komentiral trener Dallasa in s tem sprožil burno spletno debato.

"Luko kritizira tudi lastni trener," se je posmehoval nek navijač Bostona. "Luke ni ponižal samo Tatum, ampak tudi njegov trener," je dodal drug. "Morda bi moral to povedati svoji številki 77," je zapisal tretji.

"Luka ne zna igrati brez žoge. Naštel sem najmanj pet žog, kjer sploh ni poskusil podati. Ljudje so zaslepljeni od njegovih košev, a v resnici je sebičen košarkar, ki ne bo nikoli ničesar osvojil," pa je prvemu zvezdniku Dallasa očital še nek uporabnik spleta.

"Celo njegov trener ve, da Luka ni ekipni igralec," je dodal drugi, tretji pa je pristavil: "Luka je zelo sposoben, toda on igra solo košarko. Ali to deluje ali pa nihče ne pride do žoge."

Ne glede na to, na koga ali kaj se nanašajo Kiddove besede, pa kritike na Dončićev račun niso povsem na mestu, če upoštevamo naslednji podatek: od skupno 20 podaj Dallasa jih je 11 (!) prispeval prav Dončić. Kako je potem mogoče, da je on tisti, ki žoge ne deli s soigralci?

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Firefly
    Firefly 11:18 02.marec 2024.

    kidd je eden od najslabših trenerjev v NBA,pa malce je treba pogledati kdo pljuvajo po Dončiču,prednjačijo nekdanji falirani košarkaši črne barve Dončič je profesor za vse te bebote

  • stilist 10:11 02.marec 2024.

    Relevanten podatek bi bi, če bi še pisali, koliko metov je zgrešil.

  • Idioti 09:55 02.marec 2024.

    Glavni problem Dallasa je streljanje dvojk , namesto trojk ! V temu sta pa edina Luka in Irving . Ko je eden od njiju pod košem sta dva dalekometneža prosta , pa ne dobita podaje navzven . Sta mogoče pričakovala ...prikaži veča s svojimi prodori za dve , 6 osebnih Pore ali pa še koga od velikih Bostona .