Šport > Košarka
93 ogledov

Pritožba na dvomilijonsko sodbo

Nachbar EuroBasket Zreče trening Slovenija Saša Despot
O pritožbi Boštjana Nachbarja na sodbo slovenjgraškega sodišča bo odločalo Višje sodišče v Mariboru.

Odvetniki košarkarja Boštjana Nachbarja se bodo pritožili na sodbo Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu, ki je v tožbi dravograjskega podjetja Mentis proti Nachbarju razsodilo v prid podjetju in košarkarju naložilo plačilo več kot dveh milijonov evrov terjatev in še obresti. Rok za vložitev pritožbe se izteče danes.

V večletnem pravdnem postopku je dravograjska družba Mentis računalniški inženiring od Nachbarja zahtevala odškodnino zaradi posla oziroma pogodbe o zastopstvu, ki jo je ob denarnem vložku podjetja leta 1997 z direktorjem Mentisa Dušanom Laznikom sklenil Nachbarjev oče Vlado Nachbar, saj je bil sin takrat še mladoleten.

Po takratnem dogovoru bi moral košarkar Mentisu deset let plačevati del od košarkarskega zaslužka, v pravdnem postopku pa je Mentis Nachbarju očital, da ni izpolnil pogodbe o zastopstvu, saj je zneske poravnaval do leta 2002 oziroma do odhoda v ZDA, kjer je nekdanji slovenski reprezentant igral v severnoameriški poklicni košarkarski ligi NBA.

Raztrgali prejšnjo sodbo

Kot so danes za STA pojasnili v Odvetniški pisarni Miro Senica in odvetniki, ki zastopa Nachbarja, se v "tem dolgotrajnem in mučnem postopku", ki traja že trinajst let in ki temelji na pogodbi, ki so jo v imenu mladoletne osebe podpisali starši, pravdni postopek ponavlja že v tretje.

Tokrat je Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu za tožečo stranko izdalo ugodno sodbo, vendar pa je po mnenju odvetniške pisarne "sodba materialno pravno povsem napačna, obremenjena z absolutno bistvenimi kršitvami določb pravdnega postopka, poleg tega je sodišče zgrešilo tudi pri dejanskem stanju in ga povsem zmotno ugotovilo". Navajajo še, da se rok za vložitev pritožbe izteče danes in da bodo pritožbo vložili v roku.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 17:49 17.februar 2016.

    Pogodba ki jo sklenejo skrbniki v imenu mladoletnih oseb velja izključno do polnoči dneva pred 18 rojstnim dnem. Podjetje je dobilo vrnjenih skoraj 200.000 € in je vložek že izplačan !