Šport > Košarka
19 ogledov

Prva evropska zmaga Olimpije

Stevan Milošević Profimedias
Košarkarji Uniona Olimpije so v 7. krogu evropskega pokala premagali Ratiopharm Ulm s 76:72 (25:22, 42:43, 62:57).

Košarkarji Uniona Olimpije so v šestem nastopu v evropskem pokalu prišli do prve zmage. V Stožicah so premagali nemški Ratiopharm iz Ulma, s katerim so tudi na gostovanju odigrali izenačeno partijo. Tam so izgubili za pet točk, tokrat pa so slavili s 76:72. S to zmago so Ljubljančani dva kroga pred koncem prvega dela ohranili teoretične možnosti za drugi del, ki pa niso le v njihovih rokah.

Zeleno-beli so do zmage prišli v zadnji četrtini, podobno kot na večini tekem v tej sezoni pa so morali njihovi privrženci trepetati do zadnjih sekund. In to kljub temu, da so imeli tri minute in pol pred koncem najvišjo prednost na tekmi - 76:65. V naslednjih treh minutah Olimpija ni dosegla koša, še huje, ni prišla niti do enega izdelanega meta na koš. Gostje so se približali na 76:72, za kaj več pa jim je zmanjkalo časa, pa tudi volje, saj jim je bilo dovolj izgubiti za manj kot pet točk.

"Čestitke igralcem za zmago. Mislim, da smo si jo zaslužili. Lahko rečem, da smo tekmo dobro pripeljali do konca. V zadnjih treh minutah smo nasprotniku sicer ponudili priložnost, da se vrne, kakor da smo se ustrašili zmage. Podobno se nam je dogajalo v Skopju in Beogradu. Tokrat se je dobro izšlo. V drugem polčasu smo imeli težave z osebnimi napakami, zato smo z borbenostjo v obrambi in agresivnostjo Barbariča, Oliverja in Hrovata, obranili več kot drugače. Zadovoljen sem z zmago, saj nam veliko pomeni predvsem zaradi psihe. V drugem polčasu smo zmanjšali število napak, kar me veseli. Vse to je prelomilo tekmo v našo korist," je bil po tekmi zadovoljen trener zmajev Gašper Okorn.

Union Olimpija se je izkazala z ekipno predstavo - manjkala sta Blaž Mesiček in Nikola Janković. Med strelce se je vpisalo devet domačih igralcev, Mirko Mulalić dosegel 16 točk, Gregor Hrovat je zbral 13 točk, 5 podaj in štiri skoke, Stevan Milošević 11 točk in 7 skokov, Devin Oliver pa 10 točk, 5 skokov in 4 podaje.

"Čestitam Unionu Olimpiji za zelo dobro tekmo. Zaslužili so si zmago. Igrali so z veliko več srca kot mi. Slabo smo začeli tekmo, vedeli smo, da jim manjkata Janković in Mesiček. Odigrali smo premehko. Pokazati bi morali veliko bolj agresivno in borbeno predstavo, če bi želeli zmagati v Ljubljani. Mislim, da smo odigrali zgolj dve solidni četrtini v obrambi, kar pa ni dovolj za zmago proti ekipi kot je Union Olimpija. Spoštujem Olimpijo, ampak imel sem občutek, da so moji igralci podcenjevali nasprotnika, kar me izjemno jezi, saj smo jih ravno na to opozarjali pred tekmo," je o tekmi menil trener Ulma Thorsten Leibenath.

Union Olimpija bo v naslednjem krogu gostovala v Jeruzalemu, prvi del pa bo sklenila 7. decembra doma proti Valencii.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.