Šport > Košarka
187 ogledov

Prva košarkarja v ligi NBA prebolela koronavirus

NBA
Košarkarja Utah Jazz bosta kljub temu še nekaj časa ostaja v osamitvi.

Francoz Rudy Gobert in njegov soigralec pri moštvu Utah Jazz Donovan Mitchell sta bila prva košarkarja v severnoameriški ligi NBA, ki sta bila pozitivna na novi koronavirus.

Njuna 14-dnevna izolacija je obrodila sadove, oddelek za zdravje v ameriški zvezni državi Utah je sporočilo, da sta prebolela koronavirus.

Ne glede na to bosta Gobert in Mitchell še vedno ostala v osamitvi ter skupaj z drugimi košarkarji ter zaposlenimi v klubu spoštovala priporočilo vodstva lige NBA ter ameriškega ministrstva za zdravje in se zadrževala le v svojem domu.

Gobert se je okužil 11. marca, tik pred tekmo z moštvom Oklahoma City. Vodstvo NBA je le dan zatem ustavilo vse aktivnosti v najmočnejši košarkarski ligi na svetu, kjer igrajo trije Slovenci: Luka Dončić, Goran Dragić in Vlatko Čančar.

rudy gobert Nedopustno Šport Kaj je naredil?! NBA zvezdnik se je norčeval iz koronavirusa, zdaj je pozitiven

Ob tem kaže omeniti, da je bil francoski center Gobert po uradnem sporočilu o okužbi s covidom-19 močno kritiziran zaradi svojega neodgovornega dejanja, le nekaj dni pred tem se je namreč po odhodu z novinarske konference namenoma dotikal vseh mikrofonov in snemalnikov na mizi. To je sprožilo val ogorčenja, za svoje neodgovorno dejanje pa se je Gobert opravičil.

rudy gobert | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 1
  • crosalad 15:11 28.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Sorodne novice