Šport > Košarka
45 ogledov

"Psihološko bo morda nam lažje"

Jure Zdovc Saša Despot
Slovenska izbrana vrsta je opravila prvi trening v Zagrebu. "Tekma s Hrvaško je pomembna, ni pa še odločilna," je zbranim medijem povedal slovenski selektor Jure Zdovc.

"Občutki po prvem treningu so normalni. Gre za fino dvorano, komaj čakamo, da se vse skupaj začne. Fantje so dobro razpoloženi, pravega pravila pa ni. Imam pa kar dober 'feeling'. Eni fantje so v dobri formi, drugi se še malce lovijo. Upam, da jo bodo slednji še pridobili. Potrebovali bomo čim več razpoloženih košarkarjev. Vemo v kakšni skupini smo in če bomo želeli zmagovati, bomo potrebovali več kot enega, dva ali tri razpoložene igralce," je po koncu prvega treninga v Zagrebu dejal selektor Jure Zdovc. V slovenskem taboru zdravstvenih težav ni, tudi Uroš Slokar po lažji poškodbi gležnja normalno trenira že od torka.

"Tekma s Hrvaško je pomembna, ni pa še odločilna. Pričakujem dobro vzdušje in seveda tudi dobro tekmo. Želim, da se prepričamo v to, kar smo začeli verjeti po zadnjih tekmah - da smo dobra ekipa. Poudarek je tu na ekipa. Da smo kompaktni in čvrsti, da lahko igramo proti vsakemu. Pomembno je, da odigramo v pravem ritmu, da smo samozavestni in da to pokažemo na parketu," je o prvem dvoboju na EP razmišljal prvi mož na klopi Slovenije in dodal: "Bolj kot njihova taktika je morda pomembna individualna priprava na njihovo igro. Ker dosti skačejo iz akcij, dosti je posameznih izletov. Imajo to kakovost. Koncentracija v obrambi bo ključna."

Gostitelji skupine C v pripravljalnem obdobju niso doživeli poraza. Trener Hrvaške Velimir Perasović svoje košarkarje vseeno opozarja, da jih lahko ob neresnem pristopu Slovenija izbriše s parketa. "To pravzaprav velja za vsakega tekmeca. Danes vsi igrajo košarko, razlike so zelo majhne. Če kdo nekoga malce podcenjuje ali pa ima slab dan, je tu hitro poraz. Igrajo doma. Za njih je to lahko še večji pritisk, ali pa ne. Bomo videli, kako se bo odvijala tekma. Morda je za njih tekma res nekoliko težja s psihološkega vidika," je še menil Zdovc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.