Šport > Košarka
21 ogledov

"Hrvatom je treba vrniti za poraz v Celju"

košarka Slovenija mitja nikolić slovenija reprezentanca Saša Despot
Mitja Nikolić je leto po bratu Alekseju, ki je bil član reprezentance na SP v Španiji, prvič član slovenske izbrane vrste na enem izmed večjih tekmovanj. "Zdaj bo šlo zares in na nož," pravi 24-letni košarkar.

Pred odhodom v Zagreb je reprezentanco prišlo pozdravit kar nekaj navijačev ...
To je resnično lepa stvar in dobra popotnica za Zagreb. Lepo je videti, da nas ljudje podpirajo. Seveda tudi na tekmah pričakujemo odlično vzdušje.

Ste zadovoljni s formo pred EuroBasketom?
Turnir v Kopru in zadnji tekmi s Srbijo so pokazali, da se lahko kosamo z vsakim, če odigramo disciplinirano. To nas mora krasiti. Ob dobri obrambi in energiji se lahko tudi nadejamo dobrega rezultata. Vsekakor si želimo priti vsaj v četrtfinale, nato pa bomo videli, kako naprej. Sigurno si želimo priigrati vsaj kvalifikacije za olimpijski turnir.

Prva tekma je s Hrvaško.
Nekaj njihovih sistemov smo si že ogledali. Imamo še dva dneva za dobro pripravo na njih in vsekakor bomo šli na zmago. Res je, da med pripravami niso doživeli poraza, a eno so pripravljalni dvoboji, drugo pa tekme na evropskem prvenstvu. Zdaj bo šlo šele zares in na nož. Prepričan sem, da jih lahko presenetimo.

In jim vrnete za tisti poraz v Celju pred dvema letoma?
Tako je. Za tisti poraz v Celju jim je res treba vrniti.

Že hitro nato sledi dvoboj z Gruzijo?
S Hrvati igramo v soboto ob devetih zvečer, z Gruzijo pa že naslednji dan ob šestih popoldne. Vsi se zavedamo, da gre za naporen ritem dveh tekem. Ta dvoboj z Gruzijci je še nekoliko pomembnejši kot tisti proti Hrvatom, saj ga moramo na vsak način dobiti. Ne mislim, da je velik hendikep, ker bodo imeli na voljo več časa za počitek. Na tekmo se bo treba psihično pripravito, fizično še ne bo tako zahtevno, saj bo šlo šele za drugo tekmo. Če si fizično dobro pripravljen in psihično zrel, še ni prisotna utrujenost in neka zasičenost. Šli bomo na polno in po zmago proti Gruziji.

Kakšno je razmerje moči v skupini?
Hrvatje so favoriti, tudi Grki pa so sestavili odlično ekipo. Tudi Gruzijci so prišli z najmočnejšimi imeni. Zame outsiderjev v skupini ni, v vseh državah se igra košarka, tudi v Makedoniji in na Nizozemskem. Tudi slednji so prikazali dobro igro med pripravai na EP. Na vsaki tekmi bo treba biti zelo zbran in igrati na vso moč. Nikogar ne bomo podcenjevali in šli preračunljivo v dvoboj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.