Šport > Košarka
24 ogledov

Rajgelj za cenejše vstopnice

Janez Rajgelj Union Olimpija Aleš Fevžer/Union Olimpija
Na Sportforumu so se različni košarkarski veljaki pogovarjali o prihodnosti Uniona Olimpije. "Po koncu tri- ali štiriletne vojne in če bomo hkrati dobili enega ali dva potenciala, bomo lahko rekli, da je bila vojna pripeljana do zmagovitega konca," je dejal direktor Janez Rajgelj.

"Naslednje leto bom vsaj jaz osebno predlagal, da bodo vstopnice cenejše. Tokrat smo bili morda celo malce pogoltni. Želeli smo čim prej poplačati dolgove,“ je na posvetu o prihodnosti Uniona Olimpije na Sportforumu zagotovil njen direktor Janez Rajgelj, glede večno žgočega finančnega stanja pa je v znamenitem metaforičnem stilu dejal: "Še vedno traja vojna, bitk je veliko. Začeli smo s 4,5 milijona minusa in takšne količine ni mogoče sanirati takoj.“ Znova je postregel z izvirno prispodobo: "Pri sklepanju sponzorstev so vsi previdni, velikih vrečk ni, še majhnih vrečkic ni več.“

"Letos se na žalost lanski rezultati niso ponovili. Z njimi bi bilo veliko lažje. Seveda jih želimo ponoviti, a v okviru svojih možnosti. Nanje vplivajo dolgovi iz prejšnjih let. Po koncu tri- ali štiriletne vojne in če bomo hkrati dobili enega ali dva potenciala, bomo lahko rekli, da je bila vojna pripeljana do zmagovitega konca,“ je še dejal Olimpijin direktor.

Rašo: "Mladi po 15 minutah pod tušem"

Za mikrofon je poprijel tudi eden najuglednejših slovenskih košarkarjev, nekdanji kapetan reprezentance Rašo Nesterović: "Priložnost bi se moralo dati mlajšim košarkarjem. Bilo je preveč tujcev, s svojo kakovostjo pa niso izstopali. Razen Thompsona je bilo preveč negativnih ljudi, ki so ob prvi priliki zapustili ladjo. Verjamem, da bi bilo precej drugače, če bi bili igralci domači. Mislim, da je to edini način. Med najboljšimi osmimi ekipami Evrolige je bilo lani osem ekip s proračunom nad 12 milijonov evrov. Če se želimo kosati z velikimi, se bo treba obrniti na mlade ali pa se bo moral vključiti nekdo s 15 milijoni,“ je prepričan Fužinčan, ki je okrcal delovnost košarkarske prihodnosti.

"Mladi ne trenirajo več dovolj, včasih se je ostajalo v dvorani, zdaj pa so po 15 minutah že vsi pod tušem. Sam sem imel enake probleme pri Olympiacosu. Bil sem med najstarejšimi, a sem bil skupaj s Spanoulisom in ostalimi, ki so že nekaj osvajali, najdlje v dvorani,“ je navrgel zanimivo, a grenko izkušnjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.