Šport > Košarka
13 ogledov

Jagodnik spet na delu, Olimpija v polfinalu

Goran Jagodnik Žurnal24 main
Union Olimpija, pri kateri se je na parket vrnil Goran Jagodnik, je postala zadnji polfinalist pokala Spar, potem ko so Ljubljančani premagali Helios s 65:50. Slovan je z izredno nizkim izidom premagal Maribor.

Na zaključnem turnirju pokala Spar v Brežicah sta znana polfinalna para. V soboto ob 17.30 se bosta pomerila Geoplin Slovan in Union Olimpija, ob 20. uri pa še Krka in Zlatorog. Zmagovalca se bosta za enaindvajseto pokalno lovoriko v Sloveniji udarila v nedeljo ob 17. uri.

Tako kot vseh dosedanjih tekmah v novi dvorani v Brežicah, ki sprejme nekaj več kot tisoč gledalcev, napadalci zaradi trdih obročev niso bili razpoloženi, vprašanje zmagovalca pa so zeleno-beli rešili ob zaključku tretje četrtine in na začetku zadnjega dela, ko so Heliosu za nekaj časa zaprli dohode do koša, hkrati pa na drugi strani igrišča natančno zadevali izza črte 6,75.

Union Olimpija je v startu tekme hitro povedla s 17:5, toda Domžalčani so se z delnim izidom 19:2 vrnili v igro in bili vse do začetka zadnjega dela v igri za novo zmago nad Ljubljančani, za katere je po skoraj štirimesečni odsotnosti znova zaigral kapetan Goran Jagodnik. Prav slednji je ob koncu tretjega dela začel serijo Uniona Olimpije (44:36), ki ji je do 34. minute prinesla prednost 56:42 in ki je Helios zavoljo nizke učinkovitosti in slabega zapiranja prostora pod lastnim obročem ni mogel več nadoknaditi.

 

Štedili s koši: obe ekipi skupaj 90 točk

Geoplin Slovan je postal tretji polfinalist zaključnega turnirja pokala Spar. V slabi košarkarski so premagali Maribor Messer in si tako zagotovili naslednji obračun v soboto ob 17.30 z Unionom Olimpijo.

Tekmo je zaznamovala izredno nizka učinkovitost obeh ekip, malo prave košarke in nekoliko presenetljiva zmaga sicer borbenih Ljubljančanov, ki so pred tem v ligi Telemach dvakrat gladko klonili proti Mariborčanom. Nazadnje prav v zadnjem krogu pred manj kot enim tednom.

Podatki, da sta moštvi srečanje končali pri manj kot 50 točkah, da se je na primer prva četrtina končala z rokometnim izidom 9:7 ali da je bil skupni met Slovana 28%, Maribora pa še manj, govorijo, da tekma ni bila lepa na oko, zato pa toliko bolj razburljiva. Ob pomanjkanju košev je bila vsaka minimalna prednost zlata vredna, tako tudi 40:35 Geoplina Slovana iz 35. minute. Zaostanek so Štajerci sicer ujeli (42:42), toda v zadnjih dveh minutah niso več zatresli mrežice, tako da so se Ljubljančani zasluženo prebili v polfinale.

Pokal Spar, četrtfinale:

Union Olimpija : Helios 65:50 (46:40, 21:24, 15:5)
Thompson 15, 10 sk., Dašić 11, 5 sk., Blažič 10, Jagodnik 8; Prepelič 18, Bubnić 10, 6 sk., Pašalić 9

Slovan : Maribor Messer 48:42 (9:7, 26:24, 34:35)
Rupnik 9, 5 sk., Kosec 9, Čigoja 7; Špan 11, Pelko 8, 9 sk. Mučič 9, 6 sk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.