Šport > Košarka
24 ogledov

Olimpija, Krka, Helios ali kdo drug?

union olimpija pokal 2009 Gregor Katič
Nova športna dvorana v Brežicah bo od četrtka do nedelje gostila zaključni turnir košarkarskega pokala Spar. V četrtek in petek so na sporedu četrtfinala, sobota je rezervirana za polfinala, zmagovalec pa bo znan v nedeljo po finalu, ki se bo začel ob 17. uri.

Naslov prvaka branijo košarkarji Uniona Olimpije, ki so tudi sicer z naskokom nesporni vladarji pokalnega tekmovanja v Sloveniji. V svojih vitrinah imajo sedemnajst lovorik, po enkrat pa so bili prvaki Helios, Zlatorog in Polzela. Veliko željo po osvojitvi pokalne lovorike imajo brez dvoma v Novem mestu, ki je bilo v zadnjih dvanajstih sezonah štirikrat državni prvak, med drugim v zadnjih dveh sezonah, do pokala pa se še ni uspel prebiti. V finalu je igral vsega dvakrat (2001, 2002).

Eurobasket: Na Ptuju dvorana najkasneje do maja 2013

"Za nas so vsa tekmovanja enako pomembna in v vseh bomo poskušali zmagati. Je pa pokal zelo specifičen, saj te lahko slab dan, nerazpoložen posameznik ali navdahnjen tekmec stane uvrstitve. Šli bomo tekmo za tekmo in se poskušali v nedeljo veseliti naslova, ki ga v vitrinah še nimamo," pravi trener Krke Aleksander Sekulič, ki se bo v četrtfinalu pomeril s Šentjurjem, v primeru zmage pa ga v polfinalu čaka zmagovalec obračuna Elektra Šoštanj – Zlatorog.

Na drugi strani žreba sta Krkina najnevarnejša tekmeca, od katerih se bo moral en posloviti že v četrtfinalu. Ples kroglic na žrebu je namreč določil, da se bosta v petek ob 20. uri v zadnjem četrtfinalu pomerila lanska finalista Union Olimpija in Helios.

Trener Domžalčanov Zmago Sagadin pravi, da bodo morali biti njegovi igralci še posebej pozorni na met z razdalje Ljubljančanov in njihovo višino pod obročema, ter poudarja: "Igrati moramo hrabro in odločno, saj na gostovanjih vse prevečkrat popustimo pod pritiskom. Favorit bo Union Olimpija, naša naloga pa se ji čim bolj čvrsto zoperstaviti."

Union Olimpija bo morala zaradi pravil v slovenskem pokalu nastopiti z vsaj sedmimi slovenskimi igralci, zato jih bo nekaj vpoklicala iz mladinske selekcije. Vprašljiv je nastop Vladimirja Dašića, ki si je zvil gleženj, novi Američan Casey Mitchell je po mnenju trenerja Saša Filipovskega prišel v Ljubljano z nekaj odvečnimi kilogrami in je slabo pripravljen, Goran Jagodnik pa bo morda pripravljen za kakšno minuto. "Od Uniona Olimpije se vedno zahtevajo le zmage in lovorike, vendar pot do finala bo vse prej kot lahka," pravi Filipovski, ki se bo v primeru zmage v soboto v polfinalu pomeril z zmagovalcem Geoplin Slovan Maribor Messer.

Komentarjev 1
  • rambi 07:51 15.februar 2012.

    nekateri v sloveniji nimajo kaj za jesti,zaradi naših tajkunov,oni pa denar mečejo v univerzijado,evropska kulturna prestolnica,itd... ko se pelješ z mestnim avtobusom,pa misliš da bo razpado,, sramota,kaj se dogaja pri nas. vsi skupaj so ena vlak gam..ad