Šport > Košarka
13 ogledov

Rekordna blamaža nekdanjega NBA-jevca

Antoine Wright je podpisal za Estudiantes EPA
Barcelona je na tekmi španskega prvenstva premagala Estudiantes s 15 točkami Erazma Lorbka, toda soj žarometov je vseeno ukradel Američan Antoine Wright (97:51). Nekdanji košarkar Sacramenta, Toronta, Dallasa in New Jerseyja je namreč v dresu gostov podrl neslavni rekord španske lige s statističnim indeksom minus 19!

V 25 minutah in 41 sekundah igre je za dve metal 0:7, za tri 0:3, s prostih metov 0:2, izgubil pet žog in napravil pet osebnih napak. Neverjetno, toda resnično – Antoine Wright je nekdanji košarkar iz lige NBA, kjer je bil leta 2005 na draftu izbran kot 15. košarkar. Na tekmi v Palau Blaugrani je torej zgrešil vse mete in uničil prejšnji rekord v negativnosti statističnega indeksa (-13), ki so ga držali Berni Rodríguez, Dani Pérez in Rico Hill.

O popolni prevladi Kataloncev pričajo tudi ekipne številke: 30 asistenc in 41 skokov (statistični indeks 144) za Barço, 22 skokov in 8 asistenc (indeks 29) za goste. Blamaža.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.