Šport > Košarka
35 ogledov

Reprezentanca? Nikoli ne reci nikoli

saša vujačić new york knicks nba Profimedias
Saša Vujačić je po porazu v lokalnem newyorškem derbiju v Brooklynu dejal, da se osredotoča le na ligo NBA, razen občasnih obiskov univerze Redlands v Kaliforniji, kjer uspešno igra njegov brat Aljoša, za katerega se že zanimajo v Evropi.
Knicks so tekmo v Brooklynu začeli dobro in prvi del dobili, domačini pa so v drugem polčasu po zaslugi izjemne igre Brooka Lopeza, ki je dosegel 33 točk, in tudi Bojana Bogdanovića, zasluženo slavili.
 

Dvorana Barclays center v Brooklynu je bila, kot se za lokalni derbi spodobi, polna, vendar pa je bilo v njej skoraj več navijačev Knicks kot pa domače ekipe. Na vprašanje, ali lahko primerja ta derbi s podobnimi v Sloveniji ali Evropi, je Vujačić odgovoril nikalno.

"Niti ne. Jaz sem igral za Nets in prej, ko so bili v New Jerseyju, je bilo drugače. Zdaj želijo pripeljati neko novo kulturo, mentaliteto v Brooklyn. Zelo pametno razmišljajo, svojo hišo gradijo od začetka in tako je tudi prav. Kar so imeli v zadnjih nekaj letih, se ni obrestovalo, zdaj gredo na novo in želim jim vse najboljše. Imajo še veliko časa, da pridejo do neke tradicije, kot jo imajo Knicks."

Vujačić na tekmi ni zaigral, novi glavni trener Kurt Rambis mu tokrat ni dal priložnosti. "Še vedno iščemo identiteto ekipe. Vedo, kaj lahko naredim, vedo, zakaj so me pripeljali sem. Igralcu ni lahko, ko hoče igrati in le gleda tekmo. Moram biti pozitiven in čakam na svojo priložnost. Pripravljen sem, da naslednjih 20 tekem in več pomagam ekipi," je dejal Vujačić.

Žalostno je, da se nismo zbrali najboljši

Nikoli ne reci nikoli je izrek, ki se ga Vujačić drži, ko gre za vprašanje igranja za slovensko reprezentanco. Ta ima novega selektorja Igorja Kokoškova. "Veliko Slovencev pride v New York, me kontaktira preko instagrama in teh reči, me vprašajo za vstopnice. Lepo je videti, ko se ljudje razveselijo in me pridejo gledat. Ne vem, kolikokrat sem imel ljudi z našo zastavo na tekmah, ki so bili presrečni, da so del tega. Veseli me, da me ljudje ne sodijo po tem, kar je bilo zapisano o meni v medijih s strani takratne košarkarske zveze in mislim, da si končno zaslužimo medaljo."

"Slovenija je ena najlepših dežel bivše Jugoslavije, ki ima neverjetno veliko talentov za tako majhno državo. Žalostno je, da se nismo nikoli zbrali najboljši, da delimo to radost, to srečo, ta zmagovalni duh z našimi državljani v Sloveniji, ker mislim, da so si to želeli zadnjih 20 let in več. To boli in težko je preko tega. Vem, da je novi selektor super človek in super trener. Mislim, da je fenomenalna izbira," je povedal Vujačić in dodal, da se doslej z nikomer še ni pogovarjal o možnosti igranja za reprezentanco.

Trenutno ga zanima samo njegova ekipa v NBA. "Vse, kar mi je pomembno, je to, da se osredotočim na zadnje tekme, ki so še ostale, potem pa bomo videli kako in kaj," je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.