Šport > Košarka
25291 ogledov

S Kodeljevega v svet: Slovenec zaslovel s čudnimi prostimi meti!

Žiga Habat Krka Šentjur Pokal Spar PrtSc
Finale slovenskega košarkarskega pokala je imel zanimiv detajl, ki je postal spletna senzacija.

V nedeljo je novomeška Krka četrtič v svoji zgodovini osvojila pokalno tekmovanje. V finalu je premagala Šentjur (72:66), potem ko je v polfinalu izločila Cedevito Olimpijo.

KK Krka Finale Šport Krka četrtič osvojila pokalno lovoriko

Štajerci so se večino srečanja dobro upirali favoriziranim Dolenjcem. V njihovo ekipo je pred letošnjo sezono iz zasedbe Hrastnika prišel tudi triindvajsetletni Žiga Habat.

193 centimetrov visoki igralec je kariero začel na Vrhniki, se prebil v mladinsko reprezentanco Slovenije, nato pa se udejstvoval še pri LTH Castings in v ameriški študentski ligi NCAA.

dončić porzingis Intervju Šport "Dallas ima dve težavi - prva je Dončić, druga pa Porzingis"

Letos se je uveljavil v moštvu Šentjurja pod taktirko Aleša Pipana in v finalu Pokala Spar proti Krki odigral nekaj minut. V statistiko je vpisal tri točke in en skok, pozornost pa je vzbudil s svojim posebnim izvajanjem prostih metov.

Njegov gib pred metom je namreč tako specifičen, da je posnetek izvajanja postal zanimiv za ljubitelje košarke izven naših meja. Svojim bralcem ga je ponudila celo slovita madridska publikacija MARCA.

Španci so v članku zapisali, da je Habat z nenavadno tehniko zelo uspešen, saj proste mete izvaja z 80-odstotno natančnostjo. V nedeljo je sicer zadel le enega od treh poskusov.

Komentarjev 2
  • Steve_Fields 15:37 25.maj 2021.

    Odkar sem začel delati na spletu od doma, zaslužim 95 USD na ur0. Neverjetno, edino kar potrebuje je enostavno tipkanje in dostop do interneta. Začel sem tukaj .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar pantani
    pantani 07:24 25.maj 2021.

    Kr neki!!!

Sorodne novice