Šport > Košarka
20 ogledov

S Pageem so se razšli korektno

Sport 15.11.2012 kosarka evroliga, Dylan Page, 6. krog, skupina A, Union Olimpij Saša Despot
Pri Unionu Olimpiji, kjer so pred časom ameriškemu krilnemu centru Dylanu Pageu dovolili odhod v domovino zaradi rojstva otroka, so sporočili, da so s košarkarjem končali sodelovanje.

Igralec je prek svojega zastopnika klubskemu vodstvu sporočil, da iz osebnih razlogov ne more nadaljevati sezone v Ljubljani in si želi sporazumno prekinitev pogodbe.

Danes sta obe strani dosegli dogovor o prekinitvi pogodbe, Union Olimpija pa bo v najkrajšem možnem času v okviru svojih finančnih zmogljivosti poiskala ustrezno okrepitev za nadaljevanje sezone, so sporočili iz tabora zmajev.

"Željo po prenehanju sodelovanja je izrazil Dylan Page, in sicer iz povsem osebnih razlogov. Poudariti moram, da je bila Union Olimpija v primeru razumevajoča in skupaj smo našli ustrezno pot do sporazumne prekinitve pogodbe. Union Olimpija je do igralca korektno izpolnjevala vse svoje obveznosti," je pojasnil Eric Fleisher, uradni zastopnik Dylana Pagea.

Olimpija že našla zamenjavo

Košarkarski klub Union Olimpija je po odhodih Arona Baynesa in Dylana Pagea vrzel pod obročema zapolnil s hrvaškim košarkarjem Jasminom Perkovićem. Perkovića, ki lahko igra na položajih centra in krilnega centra, pred uradnim podpisom pogodbe čaka še zdravniški pregled, so sporočili iz ljubljanskega kluba.

Perković je športno kariero začel v košarkarskem klubu Sava Osiguranje Rijeka, kjer je odigral štiri sezone v članski ekipi. V sezoni 2000/01 se je kot obetaven igralec preselil v Slovenijo ravno k Olimpiji in bil posojen Triglavu, kjer je ostal eno leto. Drugo sezono v Sloveniji je nadaljeval pri Hopsih s Polzele. Perković je bil leta 2001 tudi reprezentant Hrvaške do 21 let, s katero je na Japonskem osvojil srebrno odličje.

Nato ga je pot vodila nazaj na Hrvaško v Zadar, večjo priložnost za igro in dokazovanje pa je prvič dobil v Širokem Brijegu. V sezoni 2004/05 je v povprečju dosegal 15,7 točke in 5,4 skoka v jadranski ligi. Nato pa je igral še za Bosno, AEK, Oldenburg in Cremono, to sezono pa je začel pri Giessnu, sodelovanje pa na lastno željo končal konec lani. Dotlej je dosegal povprečno 8,7 točke in 3,9 skoka na tekmo.

"Na trgu dandanes ne mrgoli kakovostnih in nam dosegljivih centrov, zato smo se odločili za preizkušenega Perkovića, ki ga dobro poznamo in se nam lahko priključi nemudoma. Je izjemno borben in čvrst igralec, ki ne pozna izgubljene žoge, postavlja čvrste bloke in skače, ni pa izrazit strelec. Po odhodu Pagea smo se odločili, da poiščemo igralca, ki lahko pomaga tako na poziciji centra kot krilnega centra. Menim, da bo dober mentor našim mladim košarkarjem in da bo lahko kakovostno nastopal v Ligi ABA, pokalu Spar in ligi Telemach," je povedal trener Uniona Olimpije Sašo Filipovski.

Klub pa bo za nastopanje v Ligi ABA registriral tudi mladega Luko Kokola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.