Šport > Košarka
14 ogledov

Samo Durant tokrat premalo; Anthony blestel

nba carmelo anthony knicks Reuters
New York Knicks so na drugi tekmi polfinala končnice na vzhodu v domači dvorani Madison Square Garden premagali Indiana Pacers (105:79) in izid v zmagah poravnali na 1:1. To je v zahodni konferenci uspelo tudi Memphis Grizzlies, ki so zmagali v gosteh pri moštvu Oklahoma City Thunder (99:93).

V Madison Square Gardnu so domači New York Knicks na krilih izjemnega Carmela Anthonyja, ki je dosegel 32 točk, premagali Indiano Pacers v zadnjih 15 minutah in polfinale vzhodne konference poravnali na 1:1 v zmagah. Anthony, ki je v končnici izjemno nenatančen, le 37-odstoten, je kar 22 točk dosegel v zadnji četrtini. "Končno sem spet začutil našo pravo igro. V zadnji četrtini so v napadu zaigrali tako kot včasih in to nam je danes prineslo uspeh," je po tekmi dejal trener gostiteljev Mike Woodson.

Košarkarji Indiane so bili v zadnji četrtini pri metu iz igre le 25-odstotni, kar 12 minut iz igre sploh niso zadeli, in izgubili kar nekaj žog, kar so Newyorčani znali kaznovati. Zaostanek dveh točk so z izjemnim nizom 36:4 preobrnili v pomembno zmago. Tretja tekma bo na sporedu v soboto v Indianapolisu.

Poleg Anthonyja je 15 točk k zmagi dodal Iman Shumpert, Raymond Felton pa 14. Prvi strelec Indiane je bil tokrat Paul George z 20 točkami, a le pet od teh je dosegel v drugem polčasu. David West in George Hill sta končala pri 13 oziroma 12 točkah.

Trener Indiane Frank Vogel je bil po tekmi poln pohval na račun Anthonyja: "Mislim, da je Melo neverjeten. V napadu je najboljši, kar jih je, odličen pa je tudi v obrambi. Danes je zadel nekaj težkih košev. Čeprav smo ga dobro pokrivali, je bil res odličen."

Samo Durant premalo za zmago Groma

Končnica je izenačena tudi na zahodu, kjer so Memphis Grizzlies zmagali v Oklahomi. Mike Conley je dosegel 26 točk, Marc Gasol pa jih je k zmagi dodal 24. Junak večera je bil Conley, ki je slabi dve minuti pred koncem zadel pomembno trojko in popeljal grizlije v vodstvo.

Potem ko je na prvi tekmi konferenčnega polfinala Kevin Durant za Oklahomo zadel vse, kar se je zadeti dalo, danes ekipi ni prinesel tako želene zmage. Zgrešil je svoje zadnje tri mete na koš, vključno z dvema trojkama, in končal pri 36 točkah, 11 skokih in devetih podajah. Tretja tekma bo na sporedu v soboto v Memphisu.

Liga NBA, končnica (konferenčni polfinale):

Vzhod

New York Knicks : Indiana Pacers 105:79  /1:1/
Anthony 32, Shumpert 15, Felton 14; George 20, West 13, Hill 12  

Zahod

Oklahoma City Thunder : Memphis Grizzlies 93:99  /1:1/
Durant 36; Conley 26, Gasol 24

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.