Šport > Košarka
16 ogledov

San Antonio v finalu Zahoda

san antonio nba duncan green Reuters
San Antonio se je tudi zaradi odličnega Dannyja Greena povzpel v finale zahodne konference lige NBA, Miami pa je v polfinalu Zahoda proti Indiani izid v zmagah izenačil na 2:2.

Košarkarji San Antonia so prvi polfinalisti severnoameriške profesionalne košarkarske lige NBA. V četrti tekmi polfinala zahodne konference so po napeti končnici s 102:99 premagali Los Angeles Clippers, s tem pa polfinalno serijo dobili s 4:0. Zelo dobro tekmo je odigral bivši član Uniona Olimpije Danny Green, ki je bil tretji strelec Ostrog – 14 točk, šest skokov in štiri podaje. Pri San Antoniu so koše dosegli vsi igralci, ki so stopili na igrišče, z 21 točkami pa je bil najučinkovitejši Tim Duncan. Pri domačih je Chris Paul dosegel 23 točk.

San Antonio je v četrti tekmi polfinala dokazal, da zna zmagovati na različne načine. Potem ko je na prvih treh tekmah vprašanje zmagovalca praktično rešil že pred zadnjo četrtino, je do svoje 18. zaporedne zmage in osme v končnici prišel v zadnjih trenutkih. Domači so dve minuti pred koncem še vodili, v zadnjem napadu pa imeli priložnost za vsaj izenačenje, a je met sicer najboljšega domačega igralca Chrisa Paula zgrešil cilj. Z enim zadetim prostim metom je Tony Parker dobro sekundo pred koncem le še potrdil zmago, saj je tekmecem zmanjkalo časa za še en resen napad.

Strelske vaje zvezdniškega dvojca

V četrti tekmi polfinala vzhodne konference je Miami v gosteh s 101:93 premagal Indiano Pacers in tako izid v zmagah izenačil na 2:2. Blestela sta LeBron James in Dwyane Wade, ki sta skupno dosegla kar 70 točk, prvi 40, drugi pa 30, oba sta bila odlična tudi v drugih elementih. Potem ko so gostitelji že vodili za deset točk, sta Wade in James ob koncu druge četrtine prevzela stvari v svoje roke in skupaj dosegla kar 38 zaporednih točk Miamija, s tem pa svoji ekipi priigrala vodstvo. Z dobro igro sta seveda nadaljevala, tako da je Miami z zmago spet vrnil prednost domačega igrišča.

"Fanta sta bila neverjetna. Ob taki igri dveh igralcev je težko izgubiti," je po tekmi dejal trener Miamija Erik Spoelstra, James pa je svojo samozavest z igrišča preselil tudi pred mikrofone. "Enostavno sem čutil, da moram nekaj narediti, če hočemo zmagati," so bile njegove besede, medtem ko je bil Wade, ki je 22 od 30 točk dosegel v drugem polčasu, le nekoliko bolj skromen: "Bil je že čas, da pokažem, da znam igrati. Danes sem igral s posebno energijo, ki mi jo je vlil obisk mojega univerzitetnega trenerja v Indianapolisu. On mi je kot oče, vedno mi zna pomagati."

Izida, končnica NBA, 2. kolo:

Zahod:
Los Angeles Clippers : San Antonio Spurs  99:102
Paul 23, 11 pod, Griffin 21, Bledsoe 17; Duncan 21, 9 sk., Parker 17, 5 pod, Green in Neal 14
(San Antonio je v zmagah zmagal s 4:0)

Vzhod:
Indiana Pacers : Miami Heat 93:101
Granger 20, Collison 16, Hibbert 10, 9 sk.; James 40, 18 sk., 9 pod., Wade 30, 9 sk., 6 pod., Haslem 14
(Izid v zmagah je izenačen na 2:2)

*Opomba: moštva igrajo na štiri zmage.

Komentarjev 1
  • Nejc Roškar 16:01 22.maj 2012.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Ce koga zanima super igra manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega sveta.V bodoce pa prihaja se rokomet,kosarka, tenis, F1, in se mnogo sportov.