Šport > Košarka
81 ogledov

"Seveda bi premagal LeBrona ena na ena"

Michael Jordan
1/15
Profimedias
Legendarni Michael Jordan je na svojem košarkarskem kampu v Santa Barbari odgovarjal na številna vprašanja mladih udeležencev.

Če bi moral odigrati eno tekmo, koga bi imel raje za trenerja: Phila Jacksona (trener pri Chicago Bulls, op. p.) ali Deana Smitha (trener na kolidžu North Carolina, op. p.)?

Deana Smitha. Ta mi je pomagal, da sem postal takšen igralec. Phil je imel srečo, da me je igre naučil Dean Smith. 

Kako sem se počutil ob odhodu igralcev Detroita z igrišča po zmagi v finalu Vzhoda leta 1991 (rezultat 4:0, op. p.)?

Počutil sem se v redu, čutil sem, da nam je nekaj uspelo. Premagali smo jih in zaradi tega jih je bilo sram. To je bila nešportna poteza. Ne bi vam svetoval, da storite podobno. Tako zmagovati kot izgubljati je treba z dostojanstvom. Čeprav sovražite poraze, je to nešportno, če storite kaj takšnega. 

Kdo je bil najbolj glasen na parketu (trash talk)?

Najverjetneje Larry Bird. Veliko je govoril, a ni bil nesramen. Šlo je za dober trash talk.

Kaj menim o besedah Shaqa, da bi najboljša peterka vseh časov Lakersov premagala najboljšo peterko Chicaga?
Zdelo se mi je, da kar nekaj govori. Gre za debato. Nikoli ne bomo izvedeli. Mislim, da bi jih "ubili", on misli, da bi oni "razbili" nas. Vi se odločite, gre za debato. 

 

Najljubši igralci, če bi izbiral ekipo?

Najboljša tekma pred katero smo izbirali posameznike je bila za časa treningov Dream Teama. V moji ekipi so bili poleg mene Scottie Pippen, Patrick Ewing, Larry Bird in Chris Mullin. Pomerili smo se z Magicom Johnsonom, Clydom Drexlerjem, Charlesom Barkleyjem in Davidom Robinsonom. Uničili smo jih.

Če bi lahko izbiral, da bi se zdaj ena na ena pomeril s Stephom Curryjem ali LeBronom, koga bi izbral?

Zdaj ali v najboljših časih? Zdaj? Prijatelj, zdaj ne bi mogel premagati ... Izbral bi Curryja, ker sem nekoliko večji in bi ga lahko s hrbtom zrinil pod koš. LeBron je malce prevelik. 

Če bi lahko v najboljših časih ena na ena premagal LeBrona?

To sploh ni vprašanje. 

Če ne bi mogel igrati košarke ali bejbola, za kateri šport bi se odločil?

Odlično vprašanje. Na kolidžu sem diplomiral iz kulturne geografije. Vsi so želeli vedeti kaj je to. Je nekakšna predstopnja meteorologije. Vedno sem si želel postati vremenar. Ne smejte se. To sem resnično želel početi. Torej, če ne bi igral košarke ali bejzbola, bi vam govoril o jutrišnjem vremenu. 

Kakšen nasvet bi dali Kobeju Bryantu?

Kobe in jaz sva dobra prijatelja, veliko se pogovarjava in upam, da se bo vrnil povsem zdrav. Je eden najboljših košarkarjev vseh časov, veliko je storil za to igro, ki jo ima zelo rad. Kobeja vsekakor zelo spoštujem, čeprav je ukradel vse moje poteze, to je OK. Še vedno ga imam rad kot brata.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.