Šport > Košarka
51 ogledov

Šiško: Vem, kdo vse je igral tu

Žan Mark Šiško ABA
Nadarjeni Slovenec Žan Mark Šiško je dočakal sanjskih prvih 21 minut v dresu nekdanjih evropskih prvakov.

Mladi Slovenec Žan Mark Šiško je odlično debitiral v dresu Cibone. Na svoji prvi tekmi v jadranski ligi je 18-letnik dosegel 11 točk, iz igre pa ni zgrešil meta. Mladi Ljubljančan je k temu dodal še skok, tri podaje in dve ukradeni žogi.

Se je bilo težko odločiti za Cibono?
"To ni bilo težko. Prvič so me kontaktirali meseca marca, večkrat smo se pogovarjali ... To je bilo to. Cibona je velik klub, vem, kdo vse je igral tu. Vseeno, mi je bilo težko, nisem vedel, kdaj bom dočakal svoj debi. Lahko bi trajalo mesec dni, morda štiri. Lahko sem le treniral. to sem tudi storil in zdaj sem prišel do prvega nastopa.

Kaj pričakuješ od Cibone v tej sezoni?
"Kot ekipa imamo veliko težav s poškodbami, zato tudi nekoliko slabše treniramo. Težko se nas zbere dovolj za igro pet na pet. A zdaj sta se nam pridružila Ivan Siriščević in James Florence, nekaj igralcev je ozdravelo, upam, da bomo odslej igrali boljše in boljše."

Kako bo igranje za Cibono vplivalo na vašo kariero?
"Najpomembneje zame je, da napredujem. V Ciboni odlično delajo z mladimi igralci."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.