Šport > Košarka
5 ogledov

Slovenci bodo EP v košarki začeli v Celju

Božidar Maljković Slovenija Hrvaška turnir Adecco Saša Despot
Slovenske košarkarje ločita začetka Eurobasketa 2013 v Sloveniji ločita še natanko 302 dneva. Čez 12 dni bodo na žrebu v Postojnski jami slovenski reprezentanti dobili tekmece v uvodnem delu EP, ki ga bodo odigrali v celjskem Zlatorogu.

Vodstvo reprezentance s strokovnim štabom in organizacijski odbor EP 2013 so pri željah pri izbiri mesta gostitelja slovenskih košarkarjev v uvodnem delu prvenstva v mislih imeli več dejavnikov - od načela decentralizacije, namestitve, do kapacitete dvoran po opravljenih prenovah. Tako so po tehtnem premisleku izvršnemu odboru Košarkarske zveze Slovenije (KZS) podali predlog, da bi slovenska reprezentanca tekme uvodnega dela Eurobasketa 2013 igrala v Celju. Izvršni odbor KZS je na redni mesečni seji predlog tudi potrdil in dvorana Zlatorog bo tako domovanje slovenskih košarkarjev v prvem delu EP, so sporočili iz KZS.

matej avanzo košarkarska zveza slovenije kzs direktor reprezentanc | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"V vodstvu KZS smo skupaj z direktorjem Eurobasketa 2013 Alešem Križnarjem in njegovo ekipo krepko analizirali vse plati štirih možnih dvoran, ki bodo gostile prvi del evropskega prvenstva. Ker bodo drugi in tretji del Eurobasketa gostile ljubljanske Stožice, smo na vsak način želeli domačo izbrano vrsto v uvodnem delu tekmovanja na ogled postaviti izven prestolnice in se nazadnje odločili za Celje, mesto okoli katerega trenutno deluje največ slovenskih prvoligašev, in sicer z Zlatorogom, Elektro, Tajfunom, Hopsi Polzelo ter Rogaško Crystal, hkrati v tem mestu v zadnjih letih deluje tudi vodilni ženski klub Athlete Celje, tudi zgodovinsko pa gre za regijo, ki je vselej veljala za valilnico košarkarskih talentov. Dvorana bo za Eurobasket 2013 pripravljena tako, da bo lahko gostila prek 5000 gledalcev, z infrastrukturo ter zunanjimi površinami pa vsem obiskovalcem omogočila športni spektakel največjih razsežnosti," je povedal namestnik generalnega sekretarja KZS in direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo.

Ob razporedu kakovostnih bobnov je tako pred žrebom, ki bo v nedeljo, 18. novembra, ob 18. uri v Postojnski jami, že jasno, da bo slovenska reprezentanca igrala v Celju ter da v njeni skupini ne bo Litve, Grčije in Velike Britanije.

Kakovostni bobni za žreb Eurobasketa 2013:

1. boben: Španija, Francija, Rusija, Makedonija
2. boben: Litva, Grčija, Slovenija, Velika Britanija
3. boben: Italija, Hrvaška, Nemčija, Črna gora
4. boben: Finska, Poljska, Ukrajina, Bosna in Hercegovina
5. boben: Gruzija, Belgija, Latvija, Turčija
6. boben: Češka, Srbija, Izrael, Švedska

Komentarjev 1
  • iHEki 08:08 07.november 2012.

    "Slovenske košarkarje ločita začetka Eurobasketa 2013 v Sloveniji ločita še"a pri vas res nihče ne prebere kaj napiše?