Šport > Košarka
32 ogledov

Slovenci gredo na svetovni turnir v Miami

Simon Finžgar, Adin Kavgić, Rok Vrečič in Davor Sattler, KZS
V španski prestolnici se je v soboto zaključil turnir FIBA 3x3 serije Masters. Vse do velikega finala so se uspeli prebiti aktualni slovenski prvaki, košarkarji ekipe Iščemo sponzorja (Ljubljana), ki so v finalu klonili proti zasedbi iz Splita (21:10).

Kljub porazu na zadnjem koraku do zmagoslavja pa so se Peter Bradač, Simon Finžgar, Adin Kavgič in Rok Vrečič že z uvrstitvijo na tekmo za končno prvo mesto na Iberskem polotoku priborili vozovnico za svetovni turnir FIBA 3x3, ki bo med 22. in 23. septembrom potekal v Miamiju.

Slovenija z dvema ekipama

V Madridu, kjer se je merilo 15 zasedb iz 12 držav, so slovenske barve branili Škorci (Kranj). Za Jureta Eržena, Mensuda Juleviča, Daria Krejića in Uroša Troppana, ki so se v Španijo kvalificirali z zmago na regionalnem turnirju Samsung državnega prvenstva v ulični košarki v Mariboru, je bila na prvi stopnici izločilnega dela prav tako usodna hrvaška zasedba (16:18).

Slovenski posadki v predtekmovanju klonili le enkrat

Obe slovenski moštvi sta sicer po petkovih bojih v svojih predtekmovalnih skupinah zasedli drugo mesto. Ljubljančani so v skupini A izgubili le proti nasprotnikom iz Vilne (13:17), uspešno pa opravili preizkuse proti Stockholmu (16:14), domačinom iz Madrida (16:12) ter Pragi (16:14). Na drugi strani so Kranjčani opravili z ruskim Saint Petersburgom (14:12), Bukatešto (17:15), Haagom (18:12), zataknilo pa se jim je le na tretji tekmi proti Malagi (13:15), katere barve sta branila dveh nekdanja olimpijca, Jose Garbajosa in Carlos Jimenez.

Ljubljančani suvereno do finala in poti v Miami

Na sobotnih izločilnih bojih so bili, kot že omenjeno, od Kranjčanov boljši končni zmagovalci. Z dvema zmagama s 16:12 (Malaga in Praga) so se zavihteli v veliki finale, kjer so bili boljši hrvaški prvaki. Ti so v žep pospravili 12.000 ameriških dolarjev nagrade, 5.000 pa je romalo v roke najboljših slovenskih uličarjev.

Obliž na rano Ljubljančanov

Z drugim mestom v Madridu so si Iskalci sponzorja vsaj delno popravili grenak priokus, ki jim ga je postil nastop na nedavnem svetovnem prvenstvu v Atenah. Tam so bili v predtekmovanju boljši od vseh petih nasprotnikov, nato pa klonili na prvi tekmi izločilnih bojev proti reprezentanci Venezuele.

Šest evropskih ekip med elitno svetovno dvanajsterico

Finalisti turnirja serije Masters v Madridu, Splitčani in Ljubljančani bosta dve izmed šestih evropskih ekip, ki bodo v drugi polovici septembra zaigrale na igriščih pod žgočim floridskim soncem. Poleg omenjenih ekip bodo tam zaigrale še ekipe Bukarešte (Romunija), Denverja (ZDA), Edmontona (Kanada), Khabarovska (Rusija), Muskve (Rusija), Neuquena (Argentina), San Juana (Portoriko), Vilne (Čitva), Vladivostoka (Rusija) ter Miamija (ZDA), ki bo tam nastopal na povabilo organizatorjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.