Šport > Košarka
49 ogledov

Slovenska trojka pokorila španske zvezde

Simon Finžgar, Adin Kavgić, Rok Vrečič in Davor Sattler, KZS
Po sijajnem začetku prvega uradnega prvenstva FIBA 3x3 v ulični košarki (tri zmage na treh tekmah), so Slovenci tekmovanje v svojem slogu nadaljevali tudi na edini petkovi tekmi, ko so bili s 17:14 boljši od Španije.

Slovenska reprezentanca, ki jo sestavljajo Simon FinžgarAdin KavgićRok Vrečič in Davor Sattler, je dvoboj z zvezdniško zasedbo z Iberskega polotoka (ekipo tvorita tudi nosilca srebrne olimpijske medalje in zlate kolajne s svetovnega prvenstva v dvoranski košarki, Carlos Jimenez in Jorge Garbajosa) začela odlično in hitro povedla s 5:0, na koncu pa vpisala še četrto zaporedno zmago na uličnem mondialu.

Nadaljevanje v soboto

Ekipa izpod Alp, ki je bila po treh tekmah druga najboljša napadalna in obrambna ekipa v moški konkurenci, je tako kolo pred koncem (v soboto jih ob 17.40 po slovenskem času čaka še tekma z Latvijo) že osvojila prvo mesto v skupini B. To ji v izločilnih bojih najboljših 16 ekip prinaša nasprotnika, ki se bo v skupini C uvrstil na četrto mesto. V omenjeni skupini nastopajo Francija, Mehika, Ukrajina, Venezuela, Argentina in Guam.

V soboto nastop med elitnimi 16 ekipami

Vse tekme med najboljšimi 16 reprezentancami bodo na sporedu v soboto. Slovenija bo na igrišče v parku Zappio stopila ob 19. uri po slovenskem času. Isti dan bodo na sporedu tudi dvoboji zadnjih osmih ekip. Polfinali srečanji (19.30, 18.30 SLO), tekma za tretje mesto (22.00, 21.00 SLO) in finale (23.00, 22.00 SLO) bodo na sporedu v nedeljo. Vzporedno z moškim turnirjem v Grčiji poteka tudi žensko svetovno prvenstvo, na katerem sodeluje 24 ekip.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.