Šport > Košarka
12 ogledov

Uličarji odhajajo v Novo mesto

ulična košarka hrastnik
1/151
KZS/Dominik Konjedic
V soboto, 25. junija, bo na novomeških igriščih v Loki na sporedu zadnji regionalni turnir Samsung DP v ulični košarki, prek katerega se še lahko uvrstite v finale, ki bo 9. julija na Prešernovem trgu. V galeriji pa ne spreglejte fotoutrinkov z zadnjega turnirja v Hrastniku.

To je zadnja priložnost, da se uvrstite v veliki finale, od koder bo lahko prvak odpotoval na največji turnir v ulični košarki na svetu - Moscow Open, na katerega bo neposredno uvrščen tudi prvak v zabijanju. Dodatne ugodnosti bodo imeli tudi košarkarji v mladinski kategoriji, saj bodo zmagovalci turnirja v Novem mestu in prvaki državnega prvenstva v Ljubljani za nagrado dobili tudi plačano udeležbo na ProBasketball campu. Za vse pa bo spet poskrbljeno tudi z bogatimi (denarnimi) nagradami, med drugim bodo vsi finalisti dobili brezplačne vstopnice za ogled tekem Adecco Pokala EX-YU 2011.

Zadnji regionalni turnir Samsung DP v ulični košarki bo v soboto obiskal tudi eden najboljših slovenskih košarkarjev vseh časov, Matjaž Smodiš. Mesto Smodiša in Krke, ki bo leta 2013 gostilo evropsko prvenstvo v košarki, je že stalni gostitelj Samsung DP v ulični košarki in bo najboljše uličarje gostilo tudi letos. Na lanskem turnirju je bilo prijavljenih kar 40 ekip, kar je le še dokaz več, da je turnir v dolenjski prestolnici, kjer radi povedo, da gre za najbolj košarkarsko mesto v Sloveniji, vedno dobro obiskan in zanimiv.

Tako kot na vseh turnirjih doslej bodo organizatorji najboljšim ekipam podarili denarne in praktične nagrade, vsem, ki se bodo uvrstili na finalni turnir, pa omogočili tudi ogled tekem slovenske moške članske reprezentance na Pokalu šestih republik, ki bo od 6. do 9. avgusta v Stožicah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.