Šport > Košarka
13 ogledov

Slovenija med nosilci v kvalifikacijah

eurobasket 2015 Saša Despot
Evropska košarkarska zveza (Fiba Europe) je objavila seznam nosilcev in sistem tekmovanja v kvalifikacijah za naslednje evropsko prvenstvo 2017. Slovenija bo v petek ob 10.30 v prvem bobnu.

Žreb kvalifikacij, ki bodo potekale od 31. avgusta do 17. septembra 2016, se bo udeležilo 27 reprezentanc. Borile se bodo za preostalih enajst mest, ki so še na voljo na naslednjem EuroBasketu, ki bo potekal na Finskem, Izraelu, Romuniji in Turčiji.

Ekipe bodo v kvalifikacijah razdeljene v sedem skupin - šest s po štirimi ekipami in ena s tremi. Na evropsko prvenstvo se bodo uvrstili zmagovalci skupin ter še štiri najboljše drugouvrščene reprezentance.

Slovenija kot dvanajsta reprezentanca z zadnjega evropskega prvenstva bo nosilec skupine. Poleg nje bodo to še Poljska, Belgija, Gruzija, Rusija, Nemčija in Makedonija. S temi ekipami se izbranci novega slovenskega selektorja Igorja Kokoškova ne bodo srečali, možni tekmeci pa so: Estonija, Nizozemska, Ukrajina, BiH, Islandija, Madžarska, Črna gora, Avstrija, Švedska, Belorusija, Švica, Bolgarija, Velika Britanija, Slovaška, Portugalska, Danska, Luksemburg, Ciper, Albanija in Kosovo.

Na EP 2017 je že uvrščenih trinajst držav - Finska, Izrael, Romunija, Turčija, Španija, Litva, Hrvaška, Češka, Francija, Grčija, Italija, Latvija in Srbija.

Nosilci:

  • 1. BOBEN: Poljska, SLOVENIJA, Belgija, Gruzija, Rusija, Nemčija, Makedonija
  • 2. BOBEN: Estonija, Nizozemska, Ukrajina, BiH, Islandija, Madžarska, Črna gora
  • 3. BOBEN: Avstrija, Švedska, Belorusija, Švica, Bolgarija, Velika Britanija, Slovaška
  • 4. BOBEN: Portugalska, Danska, Luksemburg, Ciper, Albanija, Kosovo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.