Šport > Košarka
1194 ogledov

Slovenija na SP tudi brez drugega kapetana

Edo Murić Saša Despot
Kapetan Cedevite Olimpije Edo Murić po težji poškodbi brez SP.

Košarkarska izbrana vrsta bo na letošnjem svetovnem prvenstvu nastopila brez obeh košarkarjev, ki sta v zadnjih letih nosila kapetanski trak. Goran Dragić je napovedal, da bo tokratni košarkarski mundial spremljal le ob parketu, na zadnji tekmi državnega prvenstva pa se je huje poškodoval Edo Murić.

Kapetan Cedevite Olimpije je v soboto v Hali Tivoli namreč predčasno končal odločilno finalno tekmo proti Helios Suns, ki jo je njegova ekipa dobila za dvajseti naslov prvaka. Zaradi poškodbe desnega kolena in daljšega okrevanja pa septembra ne bo mogel nastopiti na svetovnem prvenstvu.

Današnji zdravstveni pregled je pokazal, da si je strgal sprednjo križno vez desnega kolena in dalj časa ne bo mogel igrati, so sporočili iz Olimpije.

Edo Murić | Avtor: twitter Cedevita Olimpija twitter Cedevita Olimpija

Slovenska reprezentanca bo s pripravami predvidoma začela 17. julija. Po pripravljalnih tekmah bo na SP od 25. avgusta do 10. septembra na japonski Okinavi igrala v predtekmovalni skupini z Venezuelo, Gruzijo in Zelenortskimi otoki.

Murić je sobotno tekmo zaključil v drugi četrtini. Poškodbi navkljub se je v drugem polčasu tekme vrnil na klop in po zaključku četrte finalne tekme dvignil pokal za naslov državnega prvaka, njegovega tretjega v dresu Cedevite Olimpije, skupno pa že sedmega v karieri.

V kapetanski vlogi je Murić skupaj s svojimi soigralci poskrbel, da je ljubljanska ekipa še drugo sezono zapored osvojila vse tri lovorike v domačih tekmovanjih, hkrati pa osvojila jubilejni dvajseti naslov slovenskega državnega prvaka.

  dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 15:56 11.junij 2023.

    Brez drugega kapetana. Koliko kapetanov pa ima SLO reprezentanca?