Šport > Košarka
18821 ogledov

Slovenija SP odprla z visoko zmago

Jan Vide youtube
Slovenski košarkarji do 19 let so premagali Libanon.

Slovenska košarkarska reprezentanca do 19 let je z zmago odprla nastope na svetovnem prvenstvu, ki poteka na Madžarskem. Mladi Slovenci, ti igrajo v skupini B, kjer sta še izbrani vrsti ZDA in Madagaskarja, so s 74:58 premagali Libanon.

Tekma v Debrecenu se je od samega začetka odvijala po željah slovenskega tabora. Že po prvih desetih minutah je Slovenija tako vodila z razliko devetih točk, ob polčasu je bilo 44:32, v zadnjo četrtino pa so Slovenci vstopili z naskokom šestnajstih točk. A Libanonci se niso predali, dobre štiri minute pred koncem dvoboja pa so se približali na 57:61. 

Pri Sloveniji so vzeli minuto odmora, nato pa dvoboj sklenili z delnim izidom 13:1.

Prvi strelec slovenske izbrane vrste je bil po pričakovanjih Jan Vide, ki je v tej sezoni že dvignil evroligaško lovoriko z madridskim Realom v konkurenci mladincev, pri tem pa je tudi postal najkoristneši igralec zaključnega turnirja. Tokrat je košarkar, ki bo svojo kariero nadaljeval čez lužo pri sloviti univerzi UCLA, dosegel 20 točk.

Jan Zemljič je k zmagi prispeval 10 točk, statistično najvišji indeks (17) pa je imel Blaž Tratar, ki je ob metu iz igre 3/3 zbral 6 točk ter imel še 6 skokov, 3 asistence in blokado.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.