Šport > Košarka
21 ogledov

Slovenci še brez poraza

morina reprezentanca u20 u-20 slovenija turčija Anže Petkovšek
Slovenska košarkarska reprezentanca do 20 let je v tretjem krogu drugega dela evropskega prvenstva v Domžalah premagala španske vrstnike s 70:63 (18:14, 32:31, 52:43). Slovenci so tako po šestih tekmah še neporaženi in so v skupini F osvojili prvo mesto. V četrtfinalu se bodo pomerili s Francijo.

Slovenska reprezentanca mlajših članov se tudi od drugega dela evropskega prvenstva do 20 let poslavlja neporažena. Izbranci Zmaga Sagadina, ki so si že pred zadnjo tekmo zagotovili prvo mesto v skupini F, so na zadnji tekmi pred izločilnimi boji premagali Španijo s 70:63. V slovenski vrsti je bil s 14 točkami in osmimi skoki najboljši Alen Omić, 12 točk pa je ob treh podajah dodal Klemen Prepelič.

Odločilno prednost so si slovenski fantje priigrali v drugi polovici tretje četrtine. Najprej je Jose Pozas Španijo približal na -4 (37:33), Slovenija pa je na to odgovorila z osmimi zaporednimi točkami (45:33). Košarkarji z Iberskega polotoka se nato bližje kot na štiri točke zaostanka (67:63) 23 sekund pred koncem tekme niso več približali. V zeleno-belem tokrat ni nastopil Matej Rojc, ki ima manjše težave s stegensko mišico desne noge.

Zdaj pa nad Francoze

Slovenske mlade košarkarje naslednja tekma domačega prvenstva čaka v petek, ko se bo dogajanje z začetkom izločilnih dvobojev iz Domžal prestavilo v dvorano Stožice. Slovenska četrtfinalna tekma bo na sporedu ob 20.45, tekmeci pa bodo Francozi. Ti so v zadnjem krogu drugega dela visoko (55:72) izgubili proti Grčiji in po krogu treh ekip (Grčija +15, Francija -8, Rusija -17) pristali na končnem četrtem mestu skupine E.

V četrtfinalu bo brezplačen vstop za ženske in otroke do 14. leta starosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.