Šport > Košarka
63 ogledov

Slovenke na EP za 5. mesto

U-18 reprezentanca, košarka youtube KZS
Slovenska ženska reprezentanca do 18 let bo na evropskem prvenstvu v Celju po današnji zmagi proti Nizozemski s 66:55 igrala za končno peto mesto.

Po petkovem četrtfinalnem porazu z Rusijo, ki jim je zaprl vrata boja za medalje, so izbranke selektorja Damirja Grgića po manj kot 19 urah igrale z Nizozemkami za uvrstitev od petega do osmega mesta. Čeprav so slovenske košarkarice v drugem delu evropskega prvenstva visoko, s 73:54, premagale nizozemske vrstnice, so danes ob polčasu zaostajale za točko (30:31).

V 33. minuti so Nizozemke še vodile s 40:38, nato pa je na sceno stopila najmlajša članica slovenske vrste Zala Friškovec. Košarkarica, ki bo šele oktobra dopolnila 16 let, je Slovenijo z desetimi točkami (skupaj 19) vodila v niz 13:0 ter do vodstva z 51:40. Nizozemke so se Slovenkam v zadnji četrtini dvakrat približale na pet točk zaostanka (52:57, 55:60), toda zmaga Slovenije niti za hip ni bila ogrožena.

"Po porazu proti Rusiji se je bilo težko pobrati. Glave niso bile na svojem mestu. Ne glede na vse našim igralkam čestitam za borbenost, pustile so srce na parketu. Zavedali smo se, da srečanje z Nizozemkami ne bo niti malo lahko ter da se niti slučajno ne bo odvila tako kot v prvo. Tekmovanje bomo zaključili najmanj na šestem mestu. Če to ni uspeh, potem ne vem, kaj naj rečem," je po zmagi dejal Grgić.

V nedeljo bodo slovenske košarkarice igrale s Čehinjami, s katerimi so se, podobno kot z Nizozemkami, pomerile v drugem delu tekmovanja. Z 62:58 so bile boljše Čehinje, kar je bil prvi poraz slovenske ekipe v Celju. V primeru zmage bi slovenska ženska reprezentanca do 18 let prišla do druge najboljše uvrstitve na evropskih prvenstvih v tej starostni kategoriji. Najvišje je segla leta 2010 na Slovaškem, ko je ekipa na čelu z današnjimi članskimi reprezentantkami Niko Barič, Rebeko Abramovič, Tino Jakovino in Evo Rupnik zasedla četrto mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.