Šport > Košarka
98 ogledov

Slovenski košarkarji (še) brez OI

Simon Finžgar KZS
Moška reprezentanca v košarki 3x3 v Gradcu brez olimpijske vozovnice.

Moški članski reprezentanci v košarki 3x3 si na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Gradcu ni uspelo priigrati vstopnice za olimpijske igre v Tokiu. Slovenci so namreč po porazu s 16:21 proti Poljski obstali v četrtfinalu, so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije.

Na OI v Tokio potujejo tri najboljše reprezentance s turnirja v Gradcu. Te se bodo pridružile Japonski, Srbiji, Rusiji in Kitajski, ki so na olimpijski turnir uvrščene neposredno. Na igrah bo namreč nastopilo osem reprezentanc.

Zadnjega potnika na poletne olimpijske igre bo dal drugi kvalifikacijski turnir v madžarskem Debrecenu, ki bo na sporedu od 4. do 6. junija. Slovenska moška reprezentanca si je tudi nastop na Madžarskem že zagotovila. Udeleženci in razpored turnirja bodo znani po koncu kvalifikacij v Gradcu.

"S porazom v četrtfinalu si nismo priigrali uvrstitve na olimpijske igre in tako cilja, ki smo si ga zadali, v Gradcu nismo dosegli. Poljaki so nas premagali z odličnim strelskim dnevom, saj so zadeli kar osem metov z razdalje. Z njihovim napadom se enostavno nismo mogli kosati. Tekmo smo znova dobro začeli, a na njihovo serijo 9:0 nismo več imeli odgovora in Poljaki so zasluženo zmagali. Olimpijske sanje še niso končane. Na turnirju v Debrecenu se bo delila še zadnja vstopnica za Tokio. Dobro se bomo pripravili in naredili vse, kar je v naši moči, da bi jo dobili prav mi," je povedal selektor slovenske vrste Matic Vidic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.