Šport > Košarka
280 ogledov

Znani prvi potniki na OI, Slovenci niso med njimi

Gašper Ovnik košarka 3x3 FIBA
Fiba je razkrila reprezentance, ki so že uvrščene na olimpijski turnir.

V japonski Utsunomiyi so, tik pred začetkom zaključnega turnirja serije World Tour v košarki 3x3, razkrili prve štiri ekipe, ki so si zagotovile nastop na olimpijskem turnirju.

Ob gostiteljih Japoncih so v moški konkurenci to tri najvišje rangirane svetovne reprezentance: Srbija, Rusija in Kitajska.

Slovenija je na šestem mestu, poleg naštetih sta pred njo še Mongolija in Združene države Amerike, tik za njo pa Nizozemska in Latvija.

Luka Dončić Plaz kritik Šport Dončić "krivec" za oster napad na Divca

Slovenija si lahko, tako kot še 20 ostalih reprezentanc, nastop na olimpijskih igrah v Tokiu, točneje na prizorišču Aomi Urban Sports Park, zasluži na kvalifikacijskem turnirju, ki bo marca 2020 v Indiji.

Slovenija je bo v Indiji zvrščena v predtekmovalno skupino C, tam so še Francija, Katar, Filipini in Dominikanska republika.

Na OI se bodo uvrstile tri najboljše izbrane vrste iz omenjenega turnirja. Eno preostalo mesto na OI bo šlo povabljencem.

V ženski konkurenci imajo nastop na olimpijskem turnirju že zagotovljen Rusinje, Kitajke, Mongolke in Romunke.

Olimpijske igre so na sporedu od 24. julija do 9. avgusta 2020. turnir v košarki 3x3, na katerem bo osem reprezentanc bo odigran med 25. in 29. julijem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice