Šport > Košarka
37277 ogledov

Zaradi strelnih ran preminil znameniti košarkar ter nekdanji NBA-jevec

Andre Emmett Profimedia
Novica, ki je pretresla svet košarke.

Preminil je profesionalni košarkar Andre Emmett, ki je bil v ponedeljek zjutraj v Dallasu ustreljen in ubit. Policija zaenkrat še ni odkrila motiva za umor 37-letnega košarkarja.

Po policijskem poročilu naj bi Emmett v ponedeljek zjutraj sedel v avtomobilu pred svojim domom, ko sta se mu približala dva moža, ki naj bi na plan potegnila pištoli. Z Emmettom naj bi se nato začela prepirati ter ga ustrelila, medtem ko je slednji poskušal pobegniti. 

Emmettovo negibno telo je našel mimoidoči, ki je takoj poklical policijo in rešilce. V bolnišnici so kmalu proglasili njegovo smrt. Umrl je vsega nekaj dni potem, ko je postal oče.

Emmett si je sicer ime ustvaril najprej v kolidž košarki, ko je štiri leta igral pod znamenitim Bobom Knightom za Texas Tech. Leta 2004 je bil nato na naboru izbran v drugem krogu kot 35.

Andre Emmett | Avtor: Profimedia Profimedia

V najmočnejši ligi na svetu ni dobil prave priložnosti, saj je tam v celotni karieri zbral le 14 nastopov, od tega 8 za Memphis Grizzliese, kjer je postal zelo dober prijatelj z znamenitim Pauom Gasolom, ter 6 za New Jersey Netse.

Svojo resnično slavo je nato dosegel s profesionalnim igranjem košarke tri na tri v znameniti ligi BIG3. Po zapisu ob njegovem profilu na strani BIG3 je bil Emmett dolgo glavni kandidat za naslov MVP-ja, obenem pa naj bi bila njegova nedavna predstava v končnici ena izmed najimpresivnejših v zgodovini lige. Za ekipo 3's Company je bil tudi drugi najboljši strelec lige s 134 točkami, zaostal je le za legendarnim Joeom Johnsonom, ki je na koncu tudi postal MVP ter si izboril vrnitev v NBA ligo.

Andre Emmett | Avtor: Profimedia Profimedia

"BIG3 je v stanju šoka po nenadni tragični smrti Andrea Emmetta. Andre je bil član družine BIG3 dve celi sezoni in nikoli ga nismo videli brez nasmeha na obrazu. Zaradi njegove prijaznosti ter preprostosti je bilo veselje biti v njegovi družbi," so ob izgubi svojega zvezdnika zapisali pri BIG3.

"Izven igrišča je bil Dre zelo strasten kar se tiče pomoči mladim ljudem preko njegove fundacije Dreams Really Exist. Srca so se nam preprosto zlomila ob tej uničujoči izgubi. Naše misli so v tem težkem času z Andreovo družino in prijatelji."

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice