Šport > Košarka
1228 ogledov

Dragić spet zmagal, prve minute za Čančarja

Goran Dragić Miami Heat Profimedia
V noči na petek so v najmočnejši košarkarski ligi na svetu odigrali tri tekme.

Košarkarji Miami Heat so na gostovanju pri Atlanta Hawks zabeležili še drugo zmago nad tem moštvom v treh dneh. Tokrat je Vročica slavila s 106:97, slovenski košarkar Goran Dragić pa je k zmagi s klopi prispeval štiri točke, skok in tri podaje.

Na tekmi v Atlanti se je spet izkazal novinec Vročice Kendrick Nunn, ki je z 28 točkami dosegel svoj strelski rekord kariere, skupno pa je na prvih petih tekmah v NBA dosegel 112 točk, kar je največ v zgodovini lige med vsemi igralci, ki jih niso izbrali na naboru NBA.

"To je po svoje kar neverjetno," je dejal Nunn, pred tem košarkar univerze v Michiganu, in dodal: "Vse, kar sem potreboval, je bila priložnost."

Tyler Herro, še en novinec v dresu Vročice, ki je dobila štiri od petih tekem, je k zmagi dodal 17 točk. Nunn in Herro sta izkoristila Jimmyja Butlerja, ki jima je podelil 11 žog, dosegel pa le pet točk, devet skokov, šest ukradenih žog in tri podaje. Prvi strelec Atlante je bil Jabari Parker s 23 točkami, DeAndre Bembry je zbral 18 točk, deset skokov in osem podaj.

NBA pretep Video Šport Kaos v NBA: epski pretep dveh izmed največjih NBA zvezd

Prvenec v ligi NBA je dočakal tudi Vlatko Čančar, ki pa mu je trener Denverja, ekipa je s 107:122 izgubila na gostovanju pri New Orleans Pelicans, namenil le dve minuti, tako da je njegova statistika ostala prazna.

NBA, izidi:

Atlanta Hawks - Miami Heat              97:106
Goran Dragić 4 točke, 1 skok, 3 podaje v 19 minutah za Miami.

New Orleans Pelicans - Denver Nuggets  122:107
Vlatko Čančar 2 minuti za Denver.

LA Clippers - San Antonio Spurs        103:97
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice