Šport > Košarka
356 ogledov

Slovo košarkarskega velikana

Ginobili
Po 23 letih se je od profesionalne košarke poslovila legenda tega športa, Manu Ginobili.

Legendarno krilo San Antonio Spursov Manu Ginobili se po 23 letih veličastne kariere poslavlja s košarkarskih igrišč.

"Danes, s številnimi različnimi občutki, oznanjam svojo slovo od košarke. NEIZMERNO SE ZAHVALJUJEM vsem (družini, prijateljem, soigralcem, trenerjem, strokovnemu vodstvu, navijačem), ki so bili del mojega življenja v zadnjih 23 letih. Bila je fantastična avantura. Presegla je vse moje najbolj nore sanje" je ob svojem slovesu zapisal legendarni Argentinec.

Ginobili je zadnjih 16 sezon preživel v Teksasu pri San Antonio Spursih, s katerimi je osvojil 4 NBA prstane ter je ob Billu Bradleyu edini košarkar na svetu, ki je poleg NBA lige osvojil še Evroligo ter ima zlato olimpijsko kolajno.

Manu je v ligi NBA odigral 1.057 tekem, na katerih je povprečno beležil 13,3 točke, 3,8 asistence, 3,5 skoka ter 1,32 ukradene žoge na tekmo. Dvakrat je bil povabljen na All-Star tekmo, prav tako dvakrat je bil tudi imenovan v tretjo peterko prvenstva, leta 2008 pa je bil izbran za Najboljšega šestega moža lige.

Pred prihodom v ZDA si je kariero gradil v Evropi, kjer je največji pečat pustil pri Virtusu iz Bologne, s katerim je leta 2001 tudi osvojil Evroligo ter bil imenovan za MVP-ja.

Z argentinsko reprezentanco pa mu je uspelo osvojiti cel komplet medalj, saj je v Atenah leta 2004 postal olimpijski prvak, čez štiri leta pa je v Pekingu osvojil bron, srebro pa ima s Svetovnega prvenstva leta 2002, ko jih je v finalu premagala Jugoslavija.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice