Šport > Košarka
51 ogledov

Slovo napovedal še en velikan

NBA finale pred četrto tekmo finale Celtics Lakers Paul Pierce Žurnal24 main
Liga NBA bo po koncu naslednje sezone izgubila še eno slovito ime.

Zvezdnik košarkarske lige NBA Paul Pierce je dejal, da se po letošnji sezoni, ki se začne čez mesec dni, poslavlja od NBA. Med letoma 1998 in 2013 je igral za Boston Celtics in si ob tem pred osmimi leti priigral tudi naslov prvaka najmočnejše košarkarske lige na svetu.

V finalu proti Los Angeles Lakers je osvojil tudi naziv najkoristnejšega igralca. "Po 18 letih v NBA je težko verjeti, da bom letos v vsaki dvorani igral zadnjič," je 38-letni košarkar zapisal na spletu.

Od leta 2015 igra za moštvo Los Angeles Clippers. "S tem sem se sprijaznil, da preneham. Ampak pred mano je še ena vožnja. Še ena sezona. Še ena priložnost," je še izjavil desetkratni udeleženec tekme All-Star. Še vedno je drugi najboljši strelec vseh časov pri Bostonu, več točk od njega je za Kelte dal le John Havlicek, boljše povprečje doseženih točk na tekmo pa ima pri Celtics le Larry Bird.

Po minuli sezoni so se od NBA poslovili številni vrhunski igralci, med njimi Kobe Bryant, Tim Duncan in nekdanji Piercov soigralec pri Bostonu Kevin Garnett.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.