Šport > Košarka
29 ogledov

Slovo od Evrope s tesnim porazom

košarka Olimpija Saša Despot
Košarkarji Uniona Olimpije so se od drugega najmočnejšega evropskega tekmovanja poslovili s porazom proti Valencii (72:75).

Košarkarji Olimpije so Eurocup zaključili z izkupičkom 1-7. Edino zmago so dosegli dva kroga nazaj proti nemškemu Ulmu, blizu pa so bili tudi tokrat proti Valencii (72:75).

Domači junak Gregor Hrovat je v izdihljajih tekme dosegel trojko za podaljšek, ki pa so jo sodniki po ogledu video posnetka razveljavili, saj je bila dosežena delček sekunde prepozno.

Napeta končnica

Škoda predvsem za Hrovata, saj je odigral eno najboljših partij v zeleno-belem dresu. Ob stoodstotnem metu (4:4 za dve točki, 3:3 izza polkroga) je dosegel 18 točk, od tega 14 v zadnji četrtini. Prav po njegovi zaslugi se je Union Olimpija vrnila v igro za presenečenje.

Dve minuti pred koncem je prišla do izenačenja na 71, s prostim metom Nikole Jankovića pa je 80 sekund pred zaključkom tudi povedla. Pri točki prednosti je imela celo napad, vendar ga je hitro zapravila ter hkrati v obrambi prejela trojko. Vseeno je v zadnjem napadu dvakrat poskusila izenačiti; Devin Oliver je bil nenatančen, Hrovat pa prepozen.

Še dve tekmovanji

Union Olimpija se bo lahko po izpadu iz evropskega pokala posvetila nastopom v domačem prvenstvu in jadranski konkurenci.

Še ta teden jo čakata dve tekmi; v petek v ligi Nova KBM proti Sixt Primorski in v nedeljo v ligi Aba z Zadrom.

Eurocup (skupina D), 9. kolo:

Union Olimpija - Valencia 72:75 (16:28, 21:11, 15:25, 20:11)
Hrovat 18, Oliver 12; Oriola 20, Thomas 11.

Lokomotiv - Hapoel Jeruzalem 88:68 (20:13, 22:22, 24:17, 22:16)
Ratiopharm Ulm je prost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.