Šport > Košarka
5213 ogledov

Spet je manjkal. Kaj se dogaja z Lukovim gležnjem?

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Navijači Dallas Mavericks so se po še enem bolečem porazu proti eni najslabših ekip lige, Atlanta Hawks z Dončićevim velikim tekmecem na čelu Traejem Youngom, spraševali, kaj se dogaja z gležnjem 20-letnega Slovenca.

Luka Dončić je moral zaradi težav z gležnjem izpustiti še eno tekmo svojega moštva. V resnici gre za počitek, ki so ga 20-letnemu Ljubljančanu po poškodbi namenili v klubu, saj je Dallas po zmagi nad Orlandom v gosteh, že naslednji dan gostoval v Atlanti.

luka dončić mirjam poterbin Njuna želja je... Šport Dončićeva mama razkrila, pri kateri ekipi naj bi Luka zaključil NBA kariero

Vsi so pričakovali dvoboj med Traejem Youngom in Dončićem, ki pa so ga spet zamudili, tako kot na prvi tekmi v Teksasu. Navijači Dallasa so bili zaradi nove izpuščene tekme nekoliko v dvomih o Dončićevem zdravju.

Komedija Šport Kaj mu je rekel?! Jokić pred All-Star tekmo provociral Dončića

Luka Dončić in Trae Young | Avtor: Profimedia Profimedia

Lastnik Dallas Mavericks Mark Cuban, še posebej po porazu, ki ga ob prisotnosti Dončića in tudi Kristapsa Porzingisa, ki je prav tako počival, večina navijačev ne bi pričakovala, miri privržence Mavericks. Cuban pravi, da Dončić za sanacijo poškodbe gležnja, ki ga je zvil kar dvakrat, potrebuje daljši počitek. Meni, da bo zvezdnik Mavericks brez počitka še naprej čutil bolečino v gležnju, tega pa v klubu ne želijo.

Trae Young je po tekmi, ki jo je Atlanta dobila z rezultatom 111:107 povedal: "Zelo rad igram proti najboljšim v naši ligi in Luka je zanesljivo eden izmed njih. Težko je, ker nisem mogel zaigrati proti njemu, ampak zanj ..., želim mu le, da bi bil zdrav."

luka dončić Udarni dvojec Šport Neverjeten podvig Dončića, tudi Porzingis za zgodovino

"Mavsi" se borijo za nastop v končnici. S porazom proti Atlanti imajo razmerje zmag in porazov 34-22, kar jih uvršča na sedmo mesto zahodne konference. Dončić je v tej sezoni nastopil na 45 tekmah za Dallas. Povprečno v statistiko vknjiži 29,0 točk, 9,6 skoka in 8,6 podaj.

luka dončić Luka Magic Šport Noro dobro! Dončićeva epska poteza, ki je zatresla Orlando

Veliko navijačev Mavericks je po senzacionalni sezoni pričakovalo, da bo Dončić ob številnih rekordih naskakoval tudi rekord najmlajšega najbolj koristnega igralca lige NBA, ki je do zdaj Derrick Rose. Naslov MVP je pri Chicagu osvojil z 22. leti. Dončić bo 21 let dopolnil v petek, 28. februarja.


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.