Šport > Košarka
2144 ogledov

Srbi močno udarili po Slovencih! Ogorčeni želijo zapustiti ligo

Budućnost : Partizan Reševalni pas/Twitter
Srbi so prepričani, da se namerno sodi proti njihovim klubom.

V osmem kolu lige ABA je bilo vroče na podgoriškem parketu, kjer je Budućnost gostila beograjski Partizan. Slavili so domačini z rezultatom 65:60, gostje pa so bili po tekmi besni na sojenje slovenske sodniške trojke Pukl-Javor-Nedović.

Slovenski sodniški trojici so zamerili slabo sojenje v samem zaključku tekme, nekatere situacije pa so oklicali celo za škandalozne, osredotočili pa so se predvsem na odločitve v zadnji minuti tekme.

Še posebej so poizkusili situacijo napihniti srbski mediji, izmed katerih so nekateri celo mnenja, da bi se Partizan in Crvena zvezda morala usesti za skupno mizo ter se dogovoriti o odhodu iz regionalne lige.

"Samo v zadnji minuti, ko se je rezultat lomil, niso dosodili prekrška nad Nemanjom Gordićem, nato pa je domačin povedel 62:60. Na drugi strani so dosodili neobstoječ prekršek Williama Mosleya, zaradi česar ni obveljala trojka Marcusa Paiga,so se na napake odzvali pri srbskem Kurirju ter dodali, da so po teh odločitvah še izključili Partizanovega trenerja Andreo Trinchierija.

"Partizan je bil surovo oškodovan, kar se mu ni zgodilo prvič. Prav tako se to ne dogaja zgolj njemu, temveč vsem srbskim klubom. Takšen odnos ter predvsem sojenje in obnašanje nekaterih predsednikov klubov je pripeljalo do propadanja lige ABA. Regionalna liga ima samo enega predstavnika v Evroligi in ne bi bilo presenečenje, da v bližnji prihodnosti ostane tudi brez tega mesta. Da bi bila liga ABA, to kar mora biti, se škandali kot ta v Podgorici ne smejo dogajati. V nasprotnem primeru bi morali srbski klubi dvigniti sidro ter zapustiti ligo," so zaključili pri Kurirju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice