Šport > Košarka
73 ogledov

Številka 12 pod strop Stožic

Marko Milič
1/14
Žurnal24 main
Pri Unionu Olimpiju so pred tekmo EuroCupa pod strop dvignili dres Marka Milića. Pred njim je ta čast doletela le še Iva Daneua.

"Dva dni sem si pripravljal govor, a sem ob vseh teh čustvih vse pozabil," je ob slovesnosti in dvigu svojega dresa dejal Marko Milić in priznal, da je le stežka zadržal solze. Svojo kariero, ki je med člani trajala kar 20 let, je sicer končal pred kratkim. "Imam tri otroke, žena pravi, da sem že prestar, da bi se vseskozi potikal po svetu. Treba bo pomagati tudi pri družini," se je v svojem slogu še pošalil priljubljeni Milko.

V svoji karieri je Milić kar nekajkrat nosil dres ljubljanske ekipe, v svojem prvem obdobju pa je bil tudi najboljši strelec zmajev, ko so ti zaigrali na zaključnem turnirju Evrolige. Kasneje je postal tudi prvi Slovenec v ligi NBA, v Evropi pa je nosil tudi drese velikanov kot so Fenerbahçe, Real Madrid, Fortitudo in Virtus Bologna ter Scavolini. V zadnjih sezonah se je preizkusil še v iranskem in kuvajtskem prvenstvu. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.