Šport > Košarka
15 ogledov

Strelski rekord Mela premalo za zmago

dwight howard Reuters
New York Knicks so v severnoameriški košarkarski ligi so v domači dvorani Madison Square Garden gostili Houston Rockets, ki so zmagali s 109:106.

V ekipo raket se je po tekmi premora vrnil James Harden, ki je dosegel 36 točk, kar je bilo dovolj, da je Houston slavil zmago kljub kar 45 točkam domačega zvezdnika Carmela Anthonyja.

Udrih sedel na klopi

Čeprav je Anthony dosegel strelski rekord prvenstva NBA to sezono in 45 točkam dodal še deset skokov, to ni bilo dovolj za zmago in kratkohlačniki so vpisali še četrti zaporedni domači poraz. Anthony je imel v zadnji minuti na voljo kar dva poskusa, da bi izenačil tekmo, a mu ni uspelo. Beno Udrih tudi tokrat ni dobil priložnosti za igro.

Anthony je najprej zgrešil trojko, v drugem poskusu pa je zadel za dve, kljub temu, da ga je pri tem oviral Harden, in čeprav je žoga šla skozi obroč, je sodnik Scott Foster dosodil prekršek še pred metom in koš ni veljal. Njegovo odločitev so navijači v Madison Square Gardnu pospremili z glasnimi žvižgi.

Za goste je Chandler Parsons k zmagi dodal 22 točk, Jeremy Lin pa 21, oba pa sta uspešno nadomestila skromni učinek zvezdnika gostov Dwighta Howarda, ki je dosegel le sedem točk in 15 skokov. "Tokrat sem se zelo zabaval. Res pogrešam igranje v tej sloviti dvorani," je dejal Lin, ki je v sezoni 2011/12 poskrbel za pravo norijo Linsanity v New Yorku.

Bojevniki do zmage v zadnjih sekundah

Na drugi tekmi večera so košarkarji Golden State Warriors za točko, s 116:115 premagali Oklahoma City Thunder. Junak večera v Oaklandu je postal Andre Iguodala, ki je ob pisku sirene dosegel odločilni koš za zmago domače ekipe. Russell Westbrook je 2,3 sekunde pred koncem zadel trojko in popeljal Oklahomo, ki je v začetku zadnje četrtine še zaostajala za 14 točk, v vodstvo. Trener bojevnikov Mark Jackson je vzel minuto odmora, David Lee je podal čez celo igrišče do Iguodale, ki je na veselje razprodane domače dvorane podaljšal prek Thaba Sefoloshe za zmagoviti koš. Skupno je Iguodala tekmo končal s 14 točkami in devetimi podajami.

Liga NBA, rezultati:

New York Knicks : Houston Rockets 106:109
Beno Udrih ni zaigral za New York

Golden State Warriors
: Oklahoma City Thunder 116:115

Komentarjev 1
  • krtmen1 11:15 15.november 2013.

    Odlično udrih - upam da zgniješ na klopi.