Šport > Košarka
54 ogledov

Nowitzki boljši od igralca z loga NBA

dirk nowitzki EPA
Nemški košarkar Dirk Nowitzki se je z 19 točkami na obračunu z Washington Wizards pomaknil na 16. mesto najboljših strelcev v zgodovini NBA.

Košarkar Dallas Mavericks Dirk Nowitzki je minuto pred koncem tretje četrtine tekme z Washington Wizards zadel trojko, s katero je na večni lestvici strelcev prehitel legendarnega Jerryja Westa. Nekdanji košarkar in trener Los Angeles Lakers je v svoji karieri dosegel 25.192 točk - pet manj kot Nowitzki.

''To je lep dosežek. 'The Logo' pove vse. Še en velik mejnik. Lahko rečem le, da bom še naprej trdo delal. Kot vedno pravim, ti mejniki bodo pomembni, ko bom končal kariero,'' je povedal Nowitzki.

Nemški koškar je svojo celotno kariero preživel v Dallasu, kjer je leta 2011 osvojil šampionski prstan. Od 15. mesta na lestvici večnih strelcev, ki ga zaseda Reggie Miller, ga loči manj kot 100 točk. Med aktivnimi igralci sta pred njim samo Kobe Bryant (31.617) in Kevin Garnett (25.310).

Nowitzki je tako na 17. mesto izrinil legendarnega Jerryja Westa, ki sliši na vzdevek ''The Logo''. West je namreč košarkar, čigar fotografijo so vodilni možje najmočnejše lige na svetu uporabili pri oblikovanju zaščitnega znaka, čeprav tega nikoli niso hoteli uradno potrditi.

jerry west nba logo zaščitni znak | Avtor: Youtube Youtube

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.