Šport > Košarka
3 ogledov

Sulejmanović odhaja v Barcelono

Sport 13.01.13, Emir Sulejmanovic, kosarkar Olimpije, foto: ABA ABA
Dosedanji mladinec Union Olimpije Emir Sulejmanović bo kariero nadaljeval v Barceloni.

Mladi košarkar Emir Sulejmanović, ki je minulo sezono nosil dres Uniona Olimpije, je v teh dneh klubu prek svojega agenta sporočil odločitev, da se seli h katalonskemu velikanu Barceloni. Sulejmanović, ki bo čez tri dni dopolnil 18 let, bo z Blaugrano sklenil profesionalno pogodbo. Tako kot to zahtevajo pravila Fibe pri formaliziranju dogovorov z mladoletnimi igralci, je Union Olimpija kot matični klub Sulejmanoviću kot prva že pred časom ponudila podpis profesionalne pogodbe.

Nekaj odškodnine vendarle bo

Ker so si igralca v klubu resnično želeli zadržati, so ponudbo pripravili po najboljših finančnih in športnih zmožnostih, so sporočili iz ljubljanskega kluba. Igralcu so ponudili tudi program individualnih treningov, oporo pri šolanju, urejeno bivanje, prehrano in vse, kar bi fantu z bosanskim in finskim državljanstvom, ki v Ljubljani biva skupaj z očetom, omogočilo tudi osebnostni razvoj.

Igralec mora ob dopolnjenem 18. letu sam izraziti svojo voljo in se odločiti, kje bi želel nadaljevati kariero. V primeru izražene želje po prestopu, Unionu Olimpiji pripada odškodnina, saj Sulejmanovića z ljubljanskim klubom vendarle veže veljavna pogodba o igranju košarke in štipendiranju. Danes sta se kluba dokončno dogovorila za odškodnino in formalizacijo prestopa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.