Šport > Košarka
15 ogledov

"Ta ekipa lahko naredi nekaj lepega"

slovenija zbor 2010 ep litva boštjan nachbar Anže Petkovšek
Slovenska reprezentanca je odšla na naslednji del priprav za evropsko prvenstvo. Na pot v Rogaško Slatino jih je z dobrimi željami pospremil Boštjan Nachbar, ki je moral zaradi poškodbe gležnja odpovedati nadaljnje sodelovanje. Vseeno si želi v Litvo. "Iščem televizijo ali radio, ki se bo opogumil, da me povabi tja kot komentatorja."

Poškodba gležnja vam je vzela evropsko prvenstvo. Je razočaranje veliko?
Danes sem se s fanti prvič malo nasmejal. V ponedeljek je bil kar velik šok. Čutil sem, da z gležnjem ni v redu, nikakor pa si nisem mislil, da bo to pomenilo tako operacijo, da bom odsoten štiri, pet tednov, in da bom zaradi tega moral izpustiti evropsko prvenstvo. Se je pa ta zadeva že dolgo vlekla. Na nek način mi je odleglo, da zdaj končno vem, kaj je z gležnjem narobe, kaj je treba narediti, da bom lahko vsaj klubsko sezono začel stoodstotno. Je pa res, da sem imel načrt nastopiti za reprezentanco. Ni hujšega načina, kot da se že pridružiš ekipi, treniraš, igraš tekme, potem pa izveš novico, da zaradi poškodbe ne moreš iti na prvenstvo.


Najprej je bilo rečeno, da na prvi tekmi ne boste igrali. Ko ste, se je optimizem v javnosti dvignil.

Med tednom sem se vsak dan počutil bolje. Na prvi tekmi sem bil okej. Gleženj me je motil, a sem si mislil, da če bo tako in bo šlo na bolje, bo v redu. Po prvi tekmi je bilo morda kar malo preveč navdušenja s strani novinarjev in navijačev, češ, saj Nachbar je pa v redu. A jaz sem si rekel, počakajmo še na eno tekmo. In že ko sem v nedeljo stopil na ogrevanje, sem fizioterapevtu rekel, da ni najboljše. Zaigral sem prvi polčas in res ni bilo. Ob polčasu sem rekel selektorju, da nekaj ne štima in sem se odločil, da v drugem polčasu ne bom igral. V ponedeljek smo naredili preiskave.

Ali ni bilo mogoče, da bi šli na operacijo že prej, saj ste imeli že v klubu nekaj težav z gležnjem?
Na klubske zdravnike se nisem zanesel. Imel sem občutek, da ne znajo ali pa da skrivajo. Že v Turčiji sem iskal svoje zdravnike. Prišel sem do dobrih zdravnikov, a se takrat poškodbe še ni videlo. Po tem tednu priprav, ko je bilo več dela, več obremenitev na gležnju, se poškodba lepo vidi. Vprašanje je, če bi se to pokazalo, če bi naredil preiskave pred začetkom priprav. Ne moremo točno vedeti.

Kaj poškodba pomeni za iskanje novega kluba?
V petek imam operacijo, nato štiri tedne rehabilitacije. Že prej nisem veliko razmišljal o klubu, zdaj še manj. Zdaj mi je prvo zdravje. Pomembno je, da bom za klubsko sezono pripravljen, torej sredi oktobra moram biti na stotih odstotkih svojih moči. Vmes se bo klubska situacija že rešila.

Glede na prve tekme in treninge, kako kaže reprezentanci, kaj lahko doseže na prvenstvu?
Naša igra je že nakazala neke stvari, ki znajo reprezentanco krasiti v Litvi. Verjamem, da so fantje na pravi poti. Tega ne govorim le zato, ker sem bil del nje, ampak ker res verjamem, da ta ekipa lahko naredi nekaj zelo lepega. Gledam zelo pozitivno. Lahko posežemo tudi po kolajni. Je pa res, da nismo edini favorit. Favoritov je okoli deset. Kolajne ne morem napovedati, lahko pa rečem, da bodo fantje s svojo kvaliteto in igro posegli po visokih mestih. Bo uspelo ali ne? Počakajmo in bomo videli.


Boste fante nagovorili, preden se odpravijo v Rogaško Slatino?

Ne, vsakega sem le pozdravil. Danes še odgovarjam novinarjem, od zdaj naprej pa naj se pozornost posveti njim. Zaželel jim bom srečo. Videl pa jih bom tudi na turnirju v Ljubljani. Nameravam jih iti gledat tudi v Litvo. Na nek način bom ves čas z njimi.

Komentarjev 1
  • kmetek 18:13 27.julij 2011.

    to bi bilo 1A !!!!