Šport > Košarka
25 ogledov

Erazem Lorbek bo igral v Litvi

Erazem Lorbek Reuters
Po šoku, da bo moral košarkarski EP v Litvi zaradi operacije gležnja izpustiti eden od stebrov reprezentance Boštjan Nachbar, iz slovenskega tabora prihajajo bolj razveseljive novice. Saga okoli zavarovanja Erazma Lorbka je končana. Košarkar Barcelone bo lahko nastopil na EP.

Član prve peterke minulega evropskega prvenstva 2009, Erazem Lorbek, bo nastopil tudi na letošnjem tekmovanju stare celine v Litvi.

V ponedeljek je Košarkarsko zvezo Slovenije, kot je bilo to dogovorjeno, obiskal Erazmov menedžer Stefano Lupatteli, s katerim se je vodstvo KZS dogovorilo o vseh odprtih zadevah, kar tudi pomeni, da bo Erazem zaigral na evropskem prvenstvu v Litvi. Vsi prisotni na sestanku, generalni sekretar Iztok Rems, direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo, Stefano Lupatteli z asistentom in predstavnik za odnose z javnostmi pri KZS Anže Blažič, so se skupaj z Erazmom Lorbkom odločili, da se glede na uspešen dogovor celotna zgodba zaključi z izjavo generalnega sekretarja KZS Iztoka Remsa, kar pomeni, da na to temo izjav nihče več ne bo dajal.

Iztok Rems, generalni sekretar KZS, je ob tem dejal: "Zelo smo zadovoljni, da smo se z igralčevim menedžerjem usedli, se pogovorili o nastali situaciji in našli skupen jezik, ki je v dobrobit slovenske reprezentance, Erazma in vseh njegovih soigralcev. Erazem je za našo izbrano vrsto izjemno pomemben igralec, kot je tudi ostalih enajst, kolikor jih bo potovalo na evropsko prvenstvo v Litvi, zato smo vedno delovali tako, da smo zaščitili vse. Zgodba je zdaj končana in skupaj gledamo le še v prihodnost, najprej na nadaljevanje priprav, ki bo v sredo, ko reprezentanca potuje v Rogaško Slatino, potem pa na bližnje evropsko prvenstvo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.