Šport > Košarka
28 ogledov

Tako se poslovi legenda

Kobe Bryant zadnja tekma Los Angeles Lakers Utah Jazz EPA
Kobe Bryant je v noči na četrtek končal aktivno košarkarsko kariero.

Američan Kobe Bryant je na svoji zadnji tekmi kariere z Los Angeles Lakers gostil Utah Jazz in vpisal svojo zadnjo tekmovalno zmago (101:96).

Bryant se je poslovil v slogu. Dosegel je kar 60 točk (met iz igre 22/50) in bil ključni mož preobrata v končnici srečanja, ki je Jezernikom prinesel zmago.

Čustveno slovo

Navijači so skozi celotno tekmo huronsko vzpodbujali Kobeja, ki je bil deležen veličastnega sprejema že ob prihodu na parket, ob koncu tekme pa je sledilo čustveno slovo.

"Od malih nog sem bil najbolj zagrizen navijač Lakers. Vedel sem vse o vseh igralcih, ki so igrali tukaj. Najbolj ponosen sem na leta, v katerih nam ni šlo dobro, saj smo vedno vztrajali. Hvala vam iz srca,"  je po srečanju pred polno dvorano povedal Bryant.

Največji po Jordanu

Bryant bo šel v zgodovino kot legenda NBA košarke. V dvajsetih letih je zbral pet zmagovalnih prstanov (2000, 2001, 2002, 2009, 2010), en naslov najboljšega igralca (2008), dve priznanji za prvega strelca lige (2006, 2007) in osemnajst nastopov na tekmah All Stars.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.